Välkommen till Lady Beauty´s kennel

Beauty´s kärna!

Skulle vilja berätta för Er ALLA om våran kära Charlie Beauty och hennes äventyr i maj månad i år...
Inte nog med allt så hade hon precis fått tre ljuvliga valpisar!
Det hela har nog hållit på ett bra tag i hennes kropp då hon har spytt ng gång varje vecka så långt vi kan minnas... kanske tillbaka till denna busan var ett år!
Kära lilla Beauty fick valpar den 27 maj en torsdags natt. allt gick kanon... Förutom att dagen efter började hon att må så illa, spydde riktiga kaskad spyor.... den som inte hann undan fick sig en rejäl dusch! Jag gav henne vatten m.m. med spruta i munnen och hon gav sina valpar mat. Men sedan blev hon sämre och sämre och inte nog med det så hade jag värmelampan på över valpisarna som gjorde att hon blev så varm att hon fick feber, så den åkte ut!
30669_1399635483715_2910470_n
På tisdagen hade jag nog sovit sammanlagt tio timmar sedan valparna hade fötts, tur att jag hade tagit semester... Vi begav oss till djurkliniken i Göteborg och proverna var inte alls bra, hon hade mkt låg kaliumnivå på 2,3 och normalt är det 3,4. Det blev dropp... Vid låg kalium nivå slutar musklerna att fungera/förtvinar och de blir ostadiga och tillslut kan det drabba hjärt musklen... Inte kul att höra!
Vi åkte varje dag i en veckas tid förutom på söndagen till samma klinik i Göteborg en resa enkel väg på 50 minuter... Till och med min man fick lära sig att ta sprutor av min far.
Beauty hängde med och viftade på svansen varje gång vi kom dit. Valparna fick följa med och det var ett pyssel för sig med termos med varmt vatten i, baljan som de låg i med varma vattenflaskor i botten, välling m.m. allt skulle med. Matas skulle de en gång i timmen med, särskilt Lyckost som var den minsta av dem tre. Tillslut fick jag ta beslutet att lämna Lyckost till min mor och hennes mops tik Barbie som tog sig an detta lilla pyre! Det var ett tungt beslut då jag såg på Beauty att hon trodde att hon aldrig mer skulle få se henne, då jag alltid talar om för Beauty vad som ska ske och låter henne gosa med dem innan jag får ta bort dem.
När jag sa att vi skulle åka till GBG så satte sig Beauty i valparnas balja och väntade...
20831_1439863849399_6961171_n
Med tanke på att jag nu hade börjat jobba som vanligt igen på mitt nattschema och åkte till Göteborg kan ni tänka hur mkt sömn jag hade fått, räknade ut att på första veckan fick jag nog 14 timmars sömn... jag låg på golvet ijämter Beauty och sov hos veterinären och jag sov hos henne i hennes valplåda. Hon spydde på mig och så sov vi vidare... Det tog på hennes krafter att spy ett tiotal gånger om dagen och tillslut var det bara skinn och ben på henne. Då säger veterinären på Djurkliniken att de skickar en remiss till Blåstjärnan i Göteborg...
Jag var knäckt, där satt jag i ett väntrum på Blåstjärnan med Beauty på bordet framför mig och två valpar i baljan. Tänkte att detta är slutet för henne och bara tanken att jag skulle lämna henne ensam var tuff...
Jag var tvungen att säga till dem att gosa extra mkt med henne då hon inte tycker om att vara borta hos vem som helst utan oss!
Hela familjen tog detta hårt.... även vänner runt om! Själv orkade jag inte riktigt att meddela alla men försökte via facebook!
Det blev en bilfärd hem utan Beauty...
Fick åka direkt ut till mitt föräldrahem och hämta mopstiken Barbie och den minsta valpen som hade fått smeknamnet Lyckost och åka hem igen... Helt underbart att vi fick låna henne och att hon ställde upp!
31939_1415817168247_929238_n
Väl hemma och etablerad i valplådan plockade jag fram de andra två, dömm om hennes förvåning... Inte två till, det är inte sant och så tittade hon på mig , Okej då jag tar dem oxå!
Den natten var inte lätt, men vi visste att de skulle ha koll på Beauty och Barbie var en kanon mamma!
Sedan ringde de och berättade varje steg de gjorde med Beauty.. förstog att hon hade en ledsen familj där hemma! När de berättade att de sett ngt på röntgen och även på ultraljudet så fick vi tillbaka hoppet och hon skulle operas...
Sedan ringde veterinären med Beauty vid sin sida och berättade vad de hade hittat i hennes tunntarm. En persika kärna!!! Den har vi kvar som bevis på vad ett sådant här äventyr kan kosta... Hela kalaset har gått till ca 50 000 kr, tur att man har sina älsklingar försäkrade!
På fredagen fick våran lilla snusmumrik Beauty komma hem... hon skrek när hon hörde oss i korridoren så djurskötaren fick släppa ner henne och hon slängde sig mot oss och så hårda pussar har jag aldrig fått. En manlig veterinär kom fram och gav henne en stor puss på nosen! Vi har tagit hand om henne sa han och det syntes!
Hon slutade inte skrika förrän vi hade åkte en kvart med bilen... väl hemma slängde hon sig in i huset och till valprummet där jag fick gömma undan mopstiken och släppa in Beauty!
Hon bara la sig i valplådan och gav dem di, inte dålig med ett 10 cm långt sår på magen och glupska valpar!
Hennes glädje och min är obetalbar när jag tog fram Lyckost och visade henne, jag säger bara att en hund kan le... Hon såg så lycklig ut och nosade på de andra två och sedan på Lyckost.
Hon gosade mkt med sina valpar och mat hade hon i överflöd och när Beauty kom hem började Lyckost att gå upp i vikt ca 70-100 gram om dagen... Vilken stolt mor hon var och vi var så lyckliga att ha henne hemma igen!
När valparna var 8 veckor och man tittade tillbaka kan man inte tro att det är sant, visserligen hade Beauty ingen päls, rakad under magen och ett långt ärr på magen... fast hon lever och det får svi över som jag brukar säga att det kostade lite och att den första Djurkliniken försöket så gott de kunde.
Som Eva Gustafsson (ögonspecialisten) sa första gången som jag hör att ng pratar positivt om en sådan här händelse....
Jag dömer ingen, alla gjorde så gott de kunde och hade vi haft otur hade hon inte funnits med oss idag, så nu hoppas vi på många goa år tillsammans!
Jag har lovat Beauty en sak, ni får veta mer längre fram... tror att hon kommer att älska det vi ska göra!
Tänk på allt gott ätbart i lite större format slänger vi i fortsättningen i soporna!
Även allt gott julgodis!
Ha det riktigt gott!
Kram från Veronica Udd med familj
Ramblers Signe Tillish " Beauty" med Nellie (Bonnie), Luna och Lyckost... även Amy & Barbie har varit ett stort stöd och ALLA ni som har stöttat mig genom bara att finnas till!

39834_1477422108332_5787894_n