Välkommen till Lady Beauty´s kennel

Valpning 2009!

 

Detta var både min och Beauty´s första valpning... otroligt pirrigt. En vecka innan förberedde vi valprummet, min man snickrade en valplåda som vi kan fälla ihop när allt är över och vi satte in extra säng och la iordning bädden och alla bra ha saker!

 

Sen var det bara att vänta...

 

Tisdagen den 5 maj satte det igång ca klockan 14:05 med att Beauty gjorde ett ylande och slemproppen gick. Sen var vi igång, ringde efter mamma för assistans...

Redan 14:15 kom första black and tan hanen, en bastant kille. Sen  dröjde det inte länge förrän nästa var i antågande 14:45 en ruby tik, en stor tjej. Inför varje födsel kunde man se igen samma tecken på Beauty att nu är det redan dax igen... svettigt för mig som inte varit med om detta tidigare...

14:55 kom nästa black and tan hane. Tänkte herre Gud var är mamma som skulle komma... men Klas & Emelie kom först, satte sig på sängen och Emelie började dokumentera tider. Även mamma kom så att nu var vi full styrka, hon hade trott att det var lugnt plus att hon hade en liten bit att köra. Sen kändes det tryggt med en erfaren person som kunde berätta vad jag skulle göra. Fast lite stolt är man allt, för att man ändå fixade tre själv och på så kort tid!

15:20 kom en mkt liten tricolor hane, (han fick vi ta bort hos veterinären dagen efter pga gomspalt, tyvärr!) 15:25 kom en till tricolor hane (han fick vi ta bort en vecka efteråt pga gomspalt), det här är inte sant tänkte jag som hade siktat in mig på bara black and tan, rubyn var ett plus i kanten men två tricolorer hade jag inte väntat mig!!!

Nr sex i ordning var en rejäl black and tan tik som föddes 15:56. Nu tänkte vi alla fyra att nu är det nog stopp, inte kan det komma fler...

Min mor var på väg att åka hem när Beauty började bete sig precis som alla de andra gångerna, nej det kan inte vara en till. JO, 17:05 kom den största av dem alla en Ljus ruby tik på ca 200 gram.

 

Sen lade sig Beauty sig så gott ner och då tänkte vi att nu är det färdigt!!!

Otroligt härlig upplevelse på väldigt kort tid som jag kommer att bära med mig och ni skulle sett våra miner när Beauty åt upp moderkakan precis som man ska göra!

 

Tack Vivi-anne Henriksson för din assistans denna underbara men svettiga eftermiddag!!!

En stor eloge till Beauty som gjorde det med glans, hon är helt underbar!

 

 När jag var hos min veterinär och berättade om valpningen så sa han att det är guld värt med en sådan tik och att det är hög nedärvbarhet från mor till dotter det där med förlossning och modersinstinkt..

Han undrade om vi hade planer på att spara en.... oja!

 

Födelsetid och vikt!

1.Black and tan hane "Arthas" 180 gr, tid 14:15

2.Ruby tik "Amy" 170 gr, tid 14:45

3.Black and tan hane "Mandus" 140 gr, tid 14:55

4.Tricolor hane 130 gr, tid 15:20

5. Tricolor hane 190 gr, tid 15:25

6.Blacka and tan tik " Bella" 180 gr, 15:56

7. Ruby tik "Elvira" 200 gr, 17:05