Välkommen till Lady Beauty´s kennel
Blogg
2012-03-31 14:06 | 2 kommentarer

 

Å hon löper. Lite tidigare än beräknat...

Hm så nu är planeringen i full gång!

Det blir till att åka till England senast den 8 april, ska till veterinären på torsdag och kolla vart hon är i sin kurva om jag kan ta det lugnt eller måste åka tidigare.

Helt underbart när ens veterinär ringer hem till en och diskuterar vad som är bäst och hur jag ska gå till väga. Värt så mkt. Han är guldvärd!

Vi pratade mkt om att ärftligheten från mor till dotter är hög när det gäller när de är motalgliga så jag har dammat av Beauty´s uppgifter. De går även att hitta på min hemsida under statestik, tror jag under valp fliken till vänster finns det lite smått och gott!!

Hanen är tricolor och hjärta UA och ögon UA och MRI röntgad UA!

Berättar mer snart!

Ha en underbar helg!

Kram


2012-03-27 00:26 | 0 kommentarer

 


 

Å vad detta är svårt!

Har bestämt mig för Norrköping, SDHK på lördagen och SKK på söndagen! Husvagnsplats bokad och klar!

Sedan blir det lördagen och söndagen i Borås! Är ju så nära... Har t.om fixat så jag är ledig lördags natten... Men Emelie är på konfa så jag är fortfarande lite osäker då jag jobbar fredags natten... tror oxå att grabbarna är iväg och då har jag ej valp vakt... får nog allt klura lite till...

Skulle vilja åka till Stockolm sista helgen i maj men tror ej att jag mäktar med det...

Klurar fortfarande på den 12 maj om jag ska åka på Cavalier specialen eller ej!

hm... det ser inte alls ut som jag hade tänkt mig i början på året, då ville jag åka på fler utställningar... men i verkligheten får man inte ihop det om man planerar valpar, orienterar och har familj!

Får ta igen detta till hösten!

Ha det så gott!

Kram

 

 


2012-03-27 00:17 | 0 kommentarer

 

Om jag ska skratta eller gråta när jag idag hörde Beauty köra ett hemske rejs på parketten... Hm tur att gubben ej var hemma då hon slirade rejält och hoppad över hålslag och allt, jag hade precis sorterat lite papper vid mitt matsalsbord och la papper till insamling i en hög på golvet kuvert som ska slängas i en hög och pärmar som var färdiga lades i en hög och då kommer Beauty, med tanke på att damen ändå är 5 år gammal så borde hon veta bättre än att parera i hög fart mellan högarna och gira tillbaka igen som detta var skitkul, det bara glittrade i ögonen på henne och de andra två var ju inte sena att följa efter...

Jag tjöt och hon sprang fortare...

Härligt när de har barnasinnet kvar länge.. Hon älskar fortfarande att busa med de sina tjejer..

I söndags var vi på orienterings tävling i Varberg Å det är livet att få se alla människor. Jag solade där vid husväggen och de spanade.

De lekte även med en toy pudel. Beauty tyckte han var roligast, de andra två hittade pinnar att kivas om. Denna lille hane blev väldigt förtjust i dem!

Synd bara att det blåste för det yrde upp lite gräs och bös runt oss när de grejade...

Idag har vi sovit gott allihop, längtar som vanligt hem till dem!

Ha en underbar tisdag!

Kram


2012-03-24 11:08 | 0 kommentarer

 

Trodde aldrig att det skulle vara så svårt att bestämma sig för vilket man ska göra!

http://www.canirep.com/vadkostarimpochexpavsperma.htm

Som ni ser är det inte gratis! Puh!

Visserligen har jag sparat så att jag har en buffert men men...

Så nu lutar det nog ändå att jag tar bilen, tåget eller flyger via Amsterdam och tåg resten...

Beslutsångesten har infunnit sig!

Här ska kalkyleras!

Hade jag haft en vrål stor plånbok hade jag garanterat tagit in fryst sperma för den kan man lagra och använda nästa år igen...

Tankarna går!

Ha en underbar helg!

Kram


2012-03-23 01:48 | 0 kommentarer

  

Ikväll skulle Emelie på Bodybalance så jag lastade in 3 sjövilda Charlisar i bilen och åkte ner till Kinna by...

De älskar att få åka bil och att få följa med...

Sedan blev det en timmes promenad i Kinna city, hade skaffat ett dubbel knäppe så att Lucky och Beauty hade samma koppel, när Beauty ville lukta på ngt. Drog Lucky iväg, när Lucky ej ville gå, åkte hon efter Beauty som ej är rädd för ngt när det skulle kollas i skyltfönster och en snabb titt in i sushi baren. Såg för kul ut, Lucky 5 kg hade inte en chans mot Beauty´s 10 kg så detta får vi göra om! Mkt nyttigt för Lucky med stor stads träning... hon letade febrilt efter kottar men de var svåra att finna.

Idag gick det åt ett till paket tuggemi, vet att när Lucky luktar citron i munnen så har hon hittat dem.. Kanske inte det bästa för magen, hm!

Funderar på att åka med på söndag till en orienterings tävling, det skulle de älska, var så länge sedan vi var iväg så det skulle de upskatta!

Fick en cykelkärra av grannen härom dagen så nu får min man fixa den måla, skruva dit en platta sedan ska här cyklas till byn! Jippie! Självklart får jag skaffa en bur och sätta dem i annars hoppar de snart ut!

Två nätter till sedan lång ledig och då hoppas jag på några långa promenader. Hoppas att Cia kan följa med sina två hundar!

Ha en underbar helg!

Kram

 


2012-03-23 01:36 | 2 kommentarer

 

Pratade idag i telefon med Bonnie´s matte från Norrköping!

Hoppas att ni kan komma och hälsa på när vi är i Norrköping på utställningen annars får vi komma hem till er! Ser fram emot utställningarna i Norrköping!

Hörde Bonnie i bakgrunden, då hon grejade! Hon har växt och breddat och blivit mer lik sin mamma på många sätt!

Alltid så kul att höra ifrån er antingen via telefon, facebook eller mail eller träffas på utställningar...

Allt var bara bra med Bonnie, hon löpte just nu och jag vet att även Luna är på G och Lucky brukar vara den sista utav dessa tre syskon, lite lustigt att de löper så nära  varandra...

När jag vaknade och satte på mobilen igen så ploppade det upp två mms från Elvira bus från Öckerö... då hade hon tagit ett vår dopp och hela hon var blöt på kortet!

Kunde inte låta bli att fnissa lite då hon ser helt oskyldig ut, fast blöt!

Jag blev så glad när jag såg korten och hälsningen från Elvira och hennes matte!

Det värmer att veta att ens små valpar som nu är stora har goa omtänksamma familjer!

Ni är alltid välkomna att höra av er vad ni än undrar över!

Har försökt att hitta schampot som jag fick tips om Gromer´s Choice, för att hålla borta fästingar, men jag kunde inte hitta det på internet, ska kolla vidare!

Ha en underbar helg!

Kram

 


2012-03-19 04:11 | 4 kommentarer

 

Härligt man börjar faktiskt få lite vår känslor.

Men det varade inte så länge då jag härom dagen fick plocka första fästingen på Amy, tycker allt att det är lite för tidigt!

I år ska jag prova Vovve´s fästingmedel för att se om det funkar, jag använder inga kemikalier på hundarna då de gärna sover i sängen. De säger att det ej är ngt farligt men vem vet...

Mandus fick ju Borelia fast att han hade tagit fästingmedel!

Har fått reda på en lång sandstrand uppe i skogen som jag ska ta mig till i vår, spännande!

Hoppas ändå på många sköna vår dagar!

Kram


2012-03-19 00:24 | 0 kommentarer

 

Att jag är som en Bulldoser, jag älskar att ha ordning på saker och ting, inte för inte som man är född i Vågens tecken. Vi strävar alltid efter harmoni i allt i livet!

Vill gärna att det ska hända direkt så att det blir gjort, gillar inte att ha saker hängandes över mig!

Sedan gäller inte detta lite skit i hörnen... då jag läste en bok "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete" när jag jobbade med en som hade tvångshandlingar och skrubbade sig hela tiden och var mycket rädd för bakterier...

Därför kommer bara dammsugan fram som mest var tredje dag för jag vill inte bli hysterisk med städningen men det är alltid trevligt när det är fint! Oja!

Fick mig en rejäl tankeställare när jag läste den lilla boken, sedan kan man inte påstå att jag är en pedant, nej mer en böshölk som vill ha ordning!

Det gäller livet oxå, ingen är perfekt, självklart har jag mina negativa sidor! Är enveten (släktdrag), långsint (glömmer inte så lätt händelser, har sifferminne och fotografiskt minne, skulle gärna vilja att det fastnade mindre i huvudet ibland...),vill gärna hjälpa andra (kan bli för mkt)! Frågar vi mina barn så kan de nog tycka att jag kan vara tjatig, aldrig om läxor det är deras ansvar men har du plockat upp det eller gjort det och jag kan vara enormt nyfiken, hm har du ng flickvän/pojkvän... vem?

Hu,hu...

Är en organisations och planeringsmänniska! Det är det bästa jag vet att klura och planera!

Oj nu blev det mitt i allt hundprat lite personligt om mig... aj aj...

Ha en underbar vecka alla goa människor!

Lev livet!

Tänk positivt... det som hände i söndags är borta finns så mycket roligare saker att tänka på! Unna ingen tid på skitsaker utan njut av allt det goa här i livet!

Kram till Er alla!

 

 


2012-03-18 23:57 | 2 kommentarer

 

Är inte kul!

Har varit så stolt över Beauty´s tänder då de har varit så fina men nu har det skett en förändring sedan vi bytte till Royal Canins allergifoder... Vet inte om det bara är allmänt pga av åldern då lilla damen precis har fyllt 5 år! den 14 mars eller om det beror på att fodret har alla vitaminer sprayade på sig så det blir en beläggning på tänderna närr hon äter, hm tål att funderas på!

Nu blir det till att försöka borsta hennes tänder annars får hon åka till ng som kan ta bort det hon har börjat att få!

Håll koll på deras tänder som sagt en förändring kan komma så fort!

Vid foder byte, sjukdom eller ändrade matrutiner...

Vet att genetik påverkar väldigt mkt, när det gäller tandlossning och sånt!

Hm får berätta hur det går...

Ha en underbar måndag!

Kram


2012-03-18 05:36 | 0 kommentarer

 

Glöm inte att när ni är medlemmar i rasklubben kan ni gå på SDHK´s utställningar kolla på våran hemsida så hittar du mer information där.

Cavalier klubben har en special den 12 maj, gå in på deras hemsida och anmäl där...

Spännande!

Vi är inbjudna att deltaga, så det finns en egen domare bara för oss!

Jag har inte bestämt mig om den 12 maj än, hm mkt att grubbla på!

Ha en go dag!

 

Kram


2012-03-18 02:59 | 6 kommentarer

  

Å ibland får man inte bli förvånad!

Som kassör har jag sett hundvärldens baksida!

Ska man bara stå där eller...

Nej, jag tyckte att det räckte!

Vi måste värna om varandra och tänka före innan man häver ur sig ngt mot ng annan!

Det är viktigt!

För min del är framtiden så viktig för våra Charlisar och dit når vi bara med gemensamma krafter!

Tänk att få tänka om, omvärdera sin lärdom, få öppnat sina ögon, se allt på ett nytt sätt! WOW!

Vilken chans!

Sedan är det så gott att man själv inte behöver upptäcka allt utan det visar sig självmant mitt framför näsan på en!

Men nu hoppas jag att det tas nya tag och kommer nya tankar och att livet är faktiskt härligt att leva och utan min familj och våra underbara Charlie tjejer, vänner m.m. så hade livet varit torftigt!

Tack Cia för ditt härliga sällskap igår på Malmö utställningen och för din hjälp!

Ha en underbar söndag goa vänner!

Kram

 

 


2012-03-18 02:38 | 2 kommentarer

 

Vilken dag!

Upp i ottan och så iväg till Malmö. Hämtade upp en väninna till mig Cia och så var Emelie med oxå och sedan bar det av ner till Malmö mässan som ligger vid Malmö Arena... Det roliga var att vägbeskrivningen var Malmö väster sista avtagsvägen innan Danmark...

Det stämde, innan Danmark så svängde vi!

Väl där fick jag ställa mammas Bulldogg Vendella, var kul, men svårt och tufft...

Gick sedan till våran egen ring, där vi bara snabbt lämnade min mors stol då jag körde ifrån stolarna på morgonen... och hundarna måste ju ha ngstans att sitta!

Riktigt kul att se kvaliten på Charlisarna igår, små och nätta hanen som vann var riktigt snygg, tiken som vann var 11 år gammal, tror jag, oxå riktigt kul att se dem så fina vid den åldern.

Beauty vann sin klass excellent och CK och blev sedan oplacerad bland alla tikar men med reserv Cacib!

Härligt!

Amy stumpan fick very good och jag kom på att jag har glömt att läsa hennes kritik, får allt ta och göra det när jag kommer hem!

Emelie skötte sig kanon.

Är även nöjd med domaren Agneta Pamp!

Hade en mkt trevlig stund med dottern, Cia och hundarna... synd bara att tiden går alldeles för fort och man är allt lite pirrig innan de ska in...

Beauty var som tokig när hon träffade Inga sin uppfödare, hon skriker i högan sky, hon har så mkt som hon ska berätta och jag tror att hon vill att Inga ska berätta för henne med hur allt är!

Beauty tycker att det är såååå kul med utställning!

Det sorgliga var att Lucky inte fick följa med och där var det en som satt på husses arm och gall skrek när vi skulle åka, skar riktigt i hjärtat på mig.

Fast jag tror att hon hade det gott hos farmor igår då min man skulle åka till Växjö över dagen!

Hon var helt tokig när vi kom hem!

Längtar efter henne nu!

Ljudnivån var hög och jag fick ätit ngt mer än en kärleksmums under hela dagen sedan frukost halv sex på morgonen, tur att det finns Mac Donalds på vägen hem...

Det blev lite shopping med...

Emelie köpte ett jätte fint utställningskoppel av Elisabeth Wikström... så fint! Hon hade många fina med sig! Nästa gång ni träffar Elisabeth, Heino´s matte så fråga efter hennes koppel!

Jag hälsade på Rassmus igår, väldigt trevlig kille! Härligt med lite nytt folk till rasen och det bästa är när man kan få göra skillnaden mellan en Charlie och en Cavalier. Han har båda raserna hemma, intressant!

Jag försöker att hälsa och bibehålla kontakten men ibland blir det mkt att hålla ordning på så skulle jag missa så kom bara fram med mig och prata det gillar jag!

Vi får hoppas att de skaffar fler Charlisar!

Kom hem vi åtta på kvällen nöjd med dagens resultat, in i duschen, packa jobb väskan och iväg.. nu jobb, sova imorgon! Härligt!

Ha en underbar söndag ALLA!

Kram

 


2012-03-14 09:31 | 0 kommentarer

 

Skärkarda liten vinklad...

Denna var perfekt för att reda ut tovor vid öronen...

Inte ett pip från Lucky när Jeanette använde den.

Super bra!

Idag har vi gått en lång härlig promenad med mina Charlie tjejer och Wendella (bulldoggen) full fart i skogen! Helt underbart att se dem springa i skogen, genom ljungen och över stubbarna.

Bulldoggen var som en bulldoser, härligt!

De missade inte att bada i diken och sörja så nu får de ligga i tvättstugan en liten stund innan de får springa in i huset!

Wendella verkligen gillar att vara här och det funkar kanon, hon följer efter mig hela tiden och inatt sov hon på en filt ijämter våran säng och mina tjejer i sängen. Tack och lov slapp vi henne i sängen.

Annars tar hon för sig i soffan och här i huset, äter bara våran mat inte sin mat... hm!

Härligt att se våra tjejer att de inte bryr sig om det kommer en extra in i familjen...

Imorse höll jag med en bal hö och två hästar på att bli överkörda av en granne som hade väldigt bråttom hem... med låsta hjul fick han bromsa in och det var inte långt kvar fram till oss, en smal väg jag hade ej någonstans att ta vägen... sikten är skymd bakom grannens garage! Ingen väg för ng rallykalle!

 

Nu så dax för lite städning!

Ha en underbar dag!

Kram

 


2012-03-13 11:46 | 0 kommentarer

  

Är inte Lucky´s favoritsysselsättning så idag fick hon följa med mammas hundar till Trim & Fason i Skene hos Jeanette och klippa klorna där fick vi även komma i kontakt med en helt fantastiskt kamm... Nu blir det inget mer gnäll när tovorna vid örona ska tas! Jippie!

Hon pep inte så värst mkt heller när hon klippte klorna sedan gav hon mig ett starkt tips när det gäller piplisor som Lucky! Säg inte ett ord till henne, hm hur ska detta gå då jag alltid pratar med henne hela dagarna... munkavel på i alla situationer som hon inte gillar som inomhus utställning och borstning!

Man förstärker hennes osäkerhet i dessa situationer om jag pratar!

Nu har vi även främmat av Bulldoggen Wendella... så vi gick en härlig promenad i Kinna by och Wendella är som en bulldoser och ska fram och hälsa på alla barn och damer... som ser helt vettskrämda ut... men tillslut gick det bättre mkt helomvändnings övningar... så hon fick kolla på vart jag är...

Ha en underbar solig tisdag...

Kram


2012-03-11 11:36 | 0 kommentarer

 

Har nu vaknat till strålande sol och ett envist röjnissåg med klinga... Härligt! Hade tänkt att sova hela dagen men grannen hade tänkt att röja hela dagen i deras hage ijämter oss... vet att det kommer att bli kanon fint så det var bäst att gå upp...

Mysigast är att Lucky kommer och lägger sig på rygg och ska bli kliad på magen, det är livet det...

Tänkte på Beauty som just nu har världens häftigaste frisyr hon ser ut som en rugguggla, pälsen på hennes huvud står åt alla håll, den är så lång att den viker sig som en lugg och drar hon näsan med pannan i soffan ett par varv så står det åt alla håll och är riktigt statiskt!

Jag har så mkt ideer och planer att jag ibland måste ta en break... tycker att det är så himla kul när man hör att andra oxå planerar för fullt för våran härliga ras! Jippie!

Tänk oxå på att en del på bloggen skriver jag på natten och formuleringar kanske blir så där bra ibland...

Tänkte när jag vaknade om alla uppfödare har haft lika stor tur som jag med mina härliga valpköpare, ni är guldvärda som tar hand om era härliga Charlisar på detta underbaravis!

Går inte en dag utan att jag tänker på dem och hur ska det gå när det blir fler valpar, sicken himla tur att man inte har stor uppfödning då hade jag nog inte hängt med i svängarna!

Hoppas att fler vill bli medlemmar i våran rasklubb!

Svenska King Charles Spaniel Klubben, antalet växer, kanon! Om man vill ställa ut på en SDHK utställning måste man vara medlem i klubben!

Jag tror på att i längden så kommer vi att bli tvungna att jobba åt samma håll med våran avel och vi har redan börjat!

Härligt när man ser sådana sötnosar som Carina har fått!

Å vad man längtar själv efter valpar när man ser dem!

Hoppas på att fler har planer...

Glöm inte att det finns en mkt snygg hane, Irene´s Mandus, pappa till lilla Ida!

Han lånas ut till hjärtfriska och ögon UA och patella fria tikar!

Välkomna att höra av er!

Ha en härlig solig söndag!

Kramis

 

 


2012-03-11 02:38 | 0 kommentarer

 

Funderar på att byta försäkringsbolag från Sveland till Dina försäkringar, har pratat med Ingela Arpi och som uppfödare får man viss rabatt på varje hundförsäkring och det är ju tur då det blir lätt att man har mer än en hund...

Det är en djungel med försäkringar och jag tycker verkligen att man ska ringa runt och kolla priser om jag hade haft Agria så hade jag nästan kunnat köpa en ny Charlie efter 3 år...

Diskuterade detta med Ingela varför det hela tiden stiger försäkringspremien och hon sa att det är väldigt ofta många som använder försäkringen för ingenting, man är osäker och åker och kollar än det ena och det andra.

Då är jag lyckligt lottad som kan ringa/sms min veterinär och besöka honom på torsdags kvällar och gå igenom mina frågor och funderingar och behöver ej betala ngt för att jag har gått in över trösklen... Det känns gott! Men det är inte alla som har dessa små veterinär mottagningar utan är tvungen att gå till de större, då blir det dyrare.

Denna som jag går till ligger i ett relativt nybyggt arabstuteri som de blev tvungna att utrymma pga av att det byggdes hus, så ijämter inseminationsboxen finns veterinär bordet... Men det är stil där med sina vita putsade väggar och en putsad vit box....

Det är iallafll värt varenda krona att ta sig en titt över försäkringarna både vad de innehåller och pris.

Tror att första ramlar in i april så då blir det till att kolla vad Beauty skulle kosta! Kanske skulle ta bort hela paketet och då klassas hon som hane och blir ännu billigare... tokigt!

Kram 


2012-03-11 01:14 | 0 kommentarer

 

Då var det detta med maten...

Såg så kul ut Emelie hade öppet sin dörr med 20 cm och där inne fick Amy mat, utanför dörren utan att gå in sitter Beauty och pratar... ao ao aoo ao ...

Hon visste att hon hade åkt ut direkt om hon hade gått in till Emelie! Men föra lite oväsen det tyckte hon var befogat, kanske att hon hade tyckt lite synd om henne.

Beauty hade ätit upp all Amy´s mat om hon hade kommit in.. hon vet hur man förser sig och bunkrar upp fettet.

Det bästa är att Beauty kan öppna de flesta dörrarna hemma om man inte har dragit till dem en extra gång. Hon har sten koll på allt!

Är det ng som råkar bli instängd utan att jag vet det går ng av de andra och släpper ut den, det är himla bra!

Kramis


2012-03-11 00:44 | 0 kommentarer

Läste precis i senaste Hundsport om hundar som är ensamma hemma o.s.v då tänkte jag tillbaka till lördagen, när jag kom hem på morgonen vid ca halv åtta, så åt jag lite frukost, mannen i huset var redan upp och gjort stallet åt mig, han skulle till Växjö och titta på en bil med sin bror.

När jag hade pysslat färdigt var det pyamas på och jag in i sovrummet där ligger Lucky och Beauty och snusar på varsin kudde, de visade ingen tendens på att de ville gå ut för de vill gärna sova med mig hela dagen...

Jag fick kanske 50 cm att sova på resten av sängen hade de...

Vid tolv kom Emelie och hämtade dem och gick 3 km i skogen, det var inte frivviligt som de följde med henne. Hade gärna snusat en stund till!

Kom sedan att tänka på att de har det rätt bra dessa Charlie tjejer, det är ofta någon hemma så de behöver sällan vara ensamma och om jag åker iväg och handlar eller gör ärenden så bara de kurar ihop sig och sover i en stor hög i ng av sina sängar.

Blir Lucky ensam så ylar hon som en stucken gris, hon har ju till och med lärt Amy att yla om man nu kan kalla hennes ynkliga försök ylning men låter det gör det...

Lucky är så bortskämd att alltid ha mig eller ng annan i familjen eller ng av hundarna hos sig att hon tycker det är futtigt att bli lämnad helt ensam. Men är de ihop hörs inte ett pip!

Sedan tycker jag att djur är pricken över i:et för familjer, barnen får lära sig empati och att ta hand om ng annan självklart med översyn från en vuxen, vi vuxna har alltid huvudansvaret över djuren i familjen vad ni än säger till barnet. Det är vårat ansvar att se till att de har det  mycket bra!

Men det är svårt att få till det då man i dagens samhälle måste jobba heltid för att överleva och hänga med i utvecklinen med alla status symboler.. Då finns det inte tid för en hund som ej får lämnas ensamma högst i 6 timmar, men det kan oxå finnas ng äldre person som bor granne som gärna vill ha sällskap på dagen eller ng att gå ut med...

Beauty var hos farmor och farfar när hon var valp och hade det förträffligt bra! Blev en aning bortskämd på kuppen men det fick vi ta!

Men nattjobb är perfekt ng som sover med dem på natten och ng som de kan vara med på dagen... fast att de får sova så kurar de bara ihop sig så nära mig så att jag knappt kan röra mig, en i knävecket, en vid nacken och en raklång utmed ryggen... Varmt och mysigt. Roligast är när Beauty ligger och tittar på en med sin näsa mot min...!

Helt fantastiskt att de finner sig i detta!

Längtar alltid hem till dem och min familj!

Ha en go söndag!

Kram


2012-03-10 00:40 | 0 kommentarer

 

Årsmöte i Malmö!

Det kommer 17 st Charlisar som ska ställas ut, skitkul och spännande att se vilka de alla är, det ser jag fram emot!

Först ställer vi ut sedan blir det årsmöte!

Så ni som vill titta på många Charlisar ska passa på att åka till Malmö mässan nu på lördag den 17 mars!

Jag får med mig Emelie och min väninna Cia, förhoppningsvis får vi in min mamma och hennes hund i bilen oxå...

Så på måndag blir det hårinpackning på Beauty och kloklippning sedan blir det finliret på fredag. En himla tur att jag bara ska jobba inatt och nästa och sedan vara ledig!

 

Ha det riktigt gott och hoppas att vi ses i Malmö!

Kram


2012-03-10 00:25 | 2 kommentarer

 

Kunde ju inte begripa varför i hela världen hur Beauty bara går upp upp i vikt... men idag kom det fram.

Som alla vet älskar hon mat och hon försöker med alla och letar upp all mat överallt...

Idag när jag vilade och kom upp skulle jag ge hundarna mat då säger maken att Beauty har redan fått, aha säger jag... Ja du vet hur hon brukar göra sa han, hon går till klädkammar dörren och krafsar lite och visar att hon är hungrig och då ger jag henne lite mat!

SMART hund, säger jag bara hon får min man till att tro att hon är utsvulten och så får hon dubbla portioner! Hm

Totalt ovetandes verkar hon vara, hm. Spelar såååå oskyldig till detta dåd!

Hm igen...

Nu blir det hårda bud sista veckan innan Malmö så vi får fram midjan igen...

Där Amy saknar lite fett där har Beauty rikligt!

Ikväll när vi satt och åt tacos satt Beauty ijämter och klagade på Lucky som åt sin kvällsmat... hade ju varit ngt att få en tredje portion till kvällsmat...

Ha det riktigt gott!

Kram


2012-03-02 00:56 | 2 kommentarer

 

Å vad glad jag är...

Har varit hos en av mina toppen veterinärer, jag har ju olika beroende på vad deras specilist är...

Först var det Beauty som skulle kolla sitt hjärta och det var UA, jippie!

Nu den 14 mars blir hon hela 5 år gammal så det känns kanon.

Sedan blev det Luckys tur och det var oxå UA, gott! Nu bara att vänta på att hon ska löpa...

Härligt!

Kollade även Beauty´s analsäckar och de var inga problem men vi ska smörja lite med en hemoroid salva för just nu åker hon lite på baken... Kan bli en ful ovana även om de ej har några problem med små bristningar vid tarmöppningen eller med analsäckarna.

Tror allt att det är dax för ett bad i helgen, för att få det sista lösa håret på Beauty att släppa!

Ingen älg idag, tack och lov... ni tror säkert att jag är tokig men när inte älgen går sin väg som de borde göra så ser jag framför mig hur jag får springa häcken av mig med tre Charlisar hängades efter och en ilsken älgko efter... Jiha... Glömmer aldrig när jag mötte älgtjuren som bor lite längre in, han var så nyfiken på mig och min häst och började nyfiket gå mot oss... och vem tror du vände jo vi...

Idag fick jag ta ett nytt recept till katten Sally, hennes hjärtmedicin var slut! Min veterinär tittade förvånat på mig, lever hon är? Det var 1 1/2 år sedan hon fick sin dom med blåsljud på hjärtat och förkrympt njure. I detta fallet skulle den förkrympta njuren påverka hennes livslängd så vi är glada att hon fortfarande lever. Hon är inte mer än 7-8 år gammal och härom dagen fick hon fnatt när vi hade öppet dörren och solen sken, hon sprang in och ut som en stolle, tycket att det var skitkul.

Ringde jordbrukdsverket så att man inte missar ngt med ngt tillstånd man måste ha för att ta in sperma, men inte det enda är att hanen ska ha ett identitetsnummer... Väldigt trevlig tjej pratade jag med där!

http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/inochutforsel/spermaaggochembryoninforsel/hundsperma.4.35974d0d12179bec28580001593.html

Planeringen fortsätter, har ca 1 månad på mig innan det är dax för löp! Uha!

Ha det riktigt gott!

Kram Veronica


2012-03-01 12:43 | 0 kommentarer

 

Ingenting är lätt, men just nu planerar jag för fullt, har precis pratat med jordbruksverket om regler om import av sperma och nu är det dax att kontakta de som har förpackningen som det ska färdas i... En himla massa jobb och mkt nytt att lära sig... puh! En himla stor plånbok får man allt ha oxå... :) Tur att man har sparat just till detta...

Men det är värt varenda krona för att få fram underbara Charlisar!

Tror allt vi uppfödare inom denna ras är lite smått tokiga då vi avlar fram hundar som så få människor vet om att de finns!

Men man kan alltid hoppas att fler får upp ögonen för denna ljuvliga ras!

Ikväll ska jag till veterinären och kolla hjärtat på Lucky och Beauty...

Spännande!

Ha en härlig dag!

Kram

 

 
«mars 2012»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Så fina ♥️♥️♥️
Tiana
Bus
Nu är de ögonlysta
Ordspråk
Valpar finns att tinga
Spel time
Grace
King charles Spaniel
Lilly

Senast kommenterade
Valpar
När man får...
Intresserad av en valp?
My dog ❤️
Sötnosar
Mat dax
My Dog 7 januari
Heffas heffaklumpar <3
Stolt fader
Välkomna...

Arkiv
2022
2021
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011