Välkommen till Lady Beauty´s kennel
Blogg
2012-02-28 03:42 | 2 kommentarer

Snart dax för utställning i Malmö den 17 mars...

Kommer att ställa en naken Beauty, spännande!

Sedan inför utställningsåret kan jag inte bestämma mig vilka hundutställningar jag ska gå på och sedan blir det förhoppningsvis valpar, då har jag bara Beauty kvar att ställa ut... Så det blir nog att jag satsar på några få utställningar i år.

Blir troligtsvis Norrköping, båda dagarna. Hoppas på att kunna träffa Bonnie samtidigt och även Luna med familj.

Borås skulle vara roligt...

Kommer ej till Tvååker...

Får liksom inte riktigt till det än, får vänta till Lucky löper och man kan räkna lite på det då jag inte vill lämna henne med min man i slutet av dräktigheten...

Ha det så gott så ska jag klura vidare!

Kram

 

 


2012-02-28 02:48 | 0 kommentarer

 

Planering inför Luckys första parning är i full gång, jag på min knackigt dåliga engelska, men det är tur att engelsmän är så bra på att förstå oss!

Det börjar närma sig...

Tror att hon löper nu i början på april!

Ringde cargo frakt som har hand om hundar som ska till England, fick mig en chock det skulle bara kosta 9900 kr enkel resa och lite billigare hem pga alla avgifter. Man kan inte ha hund i kabinen när man flyger till England.

Tips från Petra på cargo frakt var att flyga till Amsterdam eller Paris och sedan ta tåg därifrån till London eller ng annan ort i England...

Där brast min planering, ni kan ju tänka er sicket jobb att boka in allt med kort varsel och hoppas på att det finns några lite billigare flygstolar kvar... Sedan ska man hem oxå.

Min man tyckte att vi kan ta bilen, men det lutar mer åt att det blir insemination även för Lucky...

Ska nu ut och läsa på mer om detta!

Detta är en enorm erfarenhet för mig, allting är nytt men så spännande...

På torsdag ska jag till veterinären och kolla hjärtat på Beauty och Lucky, synd bara att Lucky inte är två år än, SKK sätter ju inte in några hjärtresultat före de har fyllt två år i databasen. Men de sitter i en pärm där på avdelningen under fliken King Charles Spaniel, hm då kunde de väl lika väl läggas ut på hunddata.

Får inte glömma att ta ett nytt recept till katten Sally samtidigt, så att hon får sin hjärtmedicin, den håller precis på att ta slut.

Ha en härlig tisdag!

Kram

 


2012-02-28 00:13 | 0 kommentarer

 

Ida

Bedecans Happy Queen

Ida

Blev BIR valp på inofficiell utställning i lördags!

Grattis Nellie, uppfödare och ägare till denna sötnos!

En stolt pappa är Mandus och även farmor Beauty är imponerad av sitt barnbarn!

Ser fram emot att få träffa denna lilla tjej i Malmö den 17 mars!

Ha det så gott ALLA!

Kram


2012-02-23 23:07 | 0 kommentarer

 

Vet inte om jag skulle satt ett hjärta här då jag inte alls känner så för detta äventyr men men...

I onsdags under morgon promenaden konstaterade jaha idag har älgen gått precis över den lilla vägen och in på mossen och alla 3 tjejerna kunde glatt intyga detta...

Vi gick förbi älgens sov ställe och jag vände och gick en annan väg då alla tre ville dit men inte jag...

Gick på elljusspåret och hundarna var som antiloper i skogen på vägen hem går vi förbi älg spåren igen och jag lyfter blicken och ups, där stog hon skogens drottning i egen hög person med sin lite putande mage... Puh tänkte jag det är en liten mosse i mellan då är det lugnt... Hon tittade bara nyfiket på mig brydde sig ej om hundarna eller att jag pratade visslade in mina tjejer... Till råga på allt kissar hon lugnt medans hon stog där och det slutade med att jag gick... Hm min far berättade sedan att de springer lika fort över en mosse som ngt annat...

Nu är jag ej så imponerad av att gå ut, då jag har på känn att vi har gått förbi denna dam ett antal gånger där hon har gömt sig bakom granarna... uh...

Jag har totalt missat att Amy brukar visa det med hela kroppen att det finns ngt... mkt intressant där i kullen... Hjälp säger jag bara, får nu ta och muntra upp mig så att jag vågar ge mig ut igen...

Kan bara tala om att klockan var halv tio på morgonen och älgkon var kvar så nära våra hus...

Så de två senaste dagarna har det blitt mini promenader, allt för att jag ska morska upp mig igen... Hu!

Började först idag gå 2 km så snart kanske vi är tillbaks... det är bara det att varje promenad så går man förbi mossen och sovstället, varför måste jag kolla in allt? Nej det blir till att ta fram röjsåget nu till våren och gallra så att man ser bättre...

En vinter hade älgen sladdat ner vårat staket uppe vid garaget och Martin trodde att det var JAG!

Snälla lilla (STOOOOORA) älgko kan du inte bara vara någon annanstans i hela denna stora skog, tag gärna med de andra tre som vi oxå har sett...

Som tur är ska jag sova bort denna fredag och hoppas på min mans sällskap under promenaderna i helgen...

Han följde även med mig ut nu ikväll, är man sjåpig eller... min förra hund en papillon skällde upp två älgar ur dälpan ner mot hästhagen och jösses vad vi fick springa...

Ha nu en riktigt go helg!

Gör som Lucky och Amy och Beauty gjorde idag, de sladdade loss i skogen på varenda isfläck och tog ett härligt dopp i is pölarna! Vilka tider tyckte Beauty och log stort!

Kram


2012-02-18 02:05 | 0 kommentarer

 

Jahapp då var det dax för naken hund igen, Beauty tappar verkligen all sin päls, ibland i sängen undrar man vad det har varit för ett djur som har sovit där och inser att det är Beauty´s långa fina päls som försvinner... suck!

Hon brukar alltid ca 1 1/2 månad innan löp tappa all päls och det verkar stämma även denna gång får nog försöka få i henne lite vetegroddsolja m.m. för att se till att pälsen växer ut igen.

Fördelen är att de är lätta att städa upp då de släpper i stora ok!

Hon ser ut som ett litet sött troll just nu, håret i "pannan" står åt alla håll, precis som en punkare men en riktigt söt sådan...

Om ett par timmar är det dax att dra sig hemåt och sova bort hela lördagen, tror allt att jag får sällskap av minst två Charlie tjejer!

Ha en underbar helg!

Kram


2012-02-18 01:56 | 0 kommentarer

 

Amy på skidor!

Hon bara älskar att följa med sin matte ut på en skidtur i våra fina skidspår. Ser så härligt ut då Amy har stenkoll på skidorna och springer ijämte Emelie när hon stakar sig fram.

Det är värre med Lucky, då jag skulle gå med och hade alla hundarna lösa och Emelie åkte skidor, Amy sköter sig perfekt och Beauty trippar bakom henne i ett skidspår så fint så men Lucky ack nej hon springer framför Emelie och stannar och tittar på henne som bara hon kan göra med en så glad min Å vad ska vi hitta på nu? Det slutade med en smärre katastrof när detta hände i en nerför backe så att Emelie fick göra en krasch landning i snön istället för att köra på Lucky!

Såg faktiskt lite kul ut, fniss... Fast Emelie var inte riktigt lika imponerad!

Kan inte förstå det!?

Jag vågar ej ut på isen med dem efter Beauty´s bad i en isvak... brrr glömmer aldrig 2010.

Tur att det gick vägen...

Ha en underbar helg!

Kram

 


2012-02-10 04:46 | 2 kommentarer

 

Om man planerar att skaffa en härlig Charlie kan det vara bra att veta vad de kostar...

Svenska King Charles Spaniel Klubben rekomenderar att vi ska ta 15 000 kr för en helt perfekt utställnings mässig Charlie!

Men de flesta Charlisarna föds med kroksvans eller knyck på svansen för att de under en lång tid var kuperade. Sedan har de samma som en Cavalier att de kan födas med navelbråck, oftast ett väldigt litet som man ej behöver operera. Ljumsbråck kan oxå förekomma!

Sedan detta med färgen, en helfärgat med vitt på bröstet, som nu tack och lov de flesta domarna accepterar. Beauty har vitt på bröstet! Så man kan ställa dem utan att åka ut pga av det men det finns fortfarande vissa domare som ej gillar det.

De kan ha sammanväxta tår, Lucky och Bonnie har det...

Jag drar alltid av det på utgångspriset, så en Charlie brukar ligga på runt 13 000 kr hos mig, detta är olika hos uppfödarna. Vid ev tanke om operation i framtiden pga av ljumsbråck, kollar jag vad det skulle kosta att operera det och så drar jag av det från utgångspriset. Troligen kommer man aldrig att behöva operera, Beauty har ljumsbråck och har fött två valpkullar på normalt sätt med sitt ljumsbråck, som min veterinär sa att man ska inte operera i onödan! Har de ej ont av det så gör det inget att det finns där!

Det är så himla bra med veterinärundersökningen för då vet man om det är ngt!

Lucky har en lite knyck på svansen, Beauty har knyck på svansen och Amy har en perfekt svans och perfekt färg men hade ett navelbråck storleksmässigt som ett mjukt plommon, som hon opererades för i höstas hos en mkt duktig kirurg, man kan inte lämna en trubbnos till vilken veterinär som helst!

Samtidigt har jag blivit bättre på att själv veta vad jag ska leta efter så att jag vet innan... så när veterinären säger ngt så säger jag japp. Har en toppen veterinär som alltid hjälper mig med akuta frågor även en lördagskväll via sms, en stor eloge till honom!!!!

Låt nu inte detta avskräcka er från att köpa en Charlie då detta är inget som påverkar hundens sätt på ngtvis! De är lika go och härliga hundar!

Å nu längtar jag verkligen hem till dem...

Ha det så gott!

Kram


2012-02-09 00:13 | 0 kommentarer

 

Å det går inte att beskriva känslan när man kommer hem efter att ha jobbat hela natten och de alla tre blir så glada att se en och efter att de har blivit rastade och hästarna har kommit ut, lite frukost för oss alla fyra så kryper vi till kojs...

Amy & Lucky under täcket och gärna i knävecket och en vid armhålan... så kommer Beauty och lägger sig på täcket så nära hon kan komma eller på Martins kudde med sitt ansikte mot mig och så somnar vi och sover utan ett pip i minst 6-8 timmar... Även om övriga familjen kommer hem säger de inget.

De är för ljuvliga! Jag tror aldrig att jag skulle kunna sova så gott utan dem...

Sedan blev det en go promenad när jag hade vaknat till liv igen.

Sedan kröp vi upp i soffan alla fyra och väntade på att familjen skulle komma hem på kvällen efter alla aktiviteter och efter det åkte jag till jobbet igen!

Ha en härlig torsdag!

Kram


2012-02-07 13:29 | 0 kommentarer

 

Jaha då har man fått 3 älghundar!

Tänkte igår morse när de vek av från min sida på morgonkvisten och sprang bestämt in i skogen upp på en liten kulle och jag efter...

Hm javisst där var det ng som hade gjort sitt behov och det var mums ska ni veta...

2 meter därifrån hade älgen själv sovit för bara en stund sedan, en himla tur att älgen inte var kvar för de är min stora skräck. De är mer nyfikna idag än de var förr, nu bara de tittar på en och går emot en... hm har mött dem på häst! Uh!

 

För hundrana var detta en stor skatt som de hade hittat och var jätte glada för det och kunde ej förstå varför jag ej var lika imponerad!

Även om de är trubbnosade så har de koll på allt och tydligen nu oxå vittring på allt. De brukar inte bry sig men detta var nog en riktig upplevelse för deras sinnen!

Men inte för mina... så går vi ännu fortare i skogen än vi gjorde innan och det var inte sakta... nu är det jogging!

Igår på kvällen tittade de längtansfullt upp i kullen och jag sa bestämt nej okej då så följde efter mig, puh!

Då Beauty har blivit lättare i kroppen och bättre kondis så har hon oxå fått en räv bakom varje öra, hon är full av bus, puh ni skulle se henne i skogen hon tacklar både Amy och Lucy så att de far åt alla håll, stackarna! Ser så kul ut!

Japp dax att sova bort denna kalla eftermiddag inför mitt natt jobb!

Kan bara äga att det är så himla mysigt för att mina Charlisar sover lika gott som jag!

Kram


2012-02-06 04:39 | 0 kommentarer

 

Ibland måste man tänka om, tänka nytt och nu det sista tycker jag bara att allt har snurrat på som vanligt där hemma...

Därför har jag tagit tag i marknadsföring av min kennel och rasen, man glömmer lätt av att uppdatera sina hemsidor och jag upptäckte en hel del gammalt på min sida på Vovve m.m.

Ojdå så det var på tiden att jag gjorde ngt åt det!

Det är himla kul med hemsidor...

Tur att vi har en sådan duktig webbansvarig på rasklubbs hemsidan... Irene du gör ett kanon jobb!

Ibland tror jag att jag tänker för mkt men jag vill så gärna att fler ska få lära känna dessa underbara hundra, nackdelen är att vi oftast vill ha dem själva!

Men det är ändå dax att hoppas på att några valpköpare visar intresse för min parning på Lucky och håller tummarna för att det blir valpar...

Jag längtar tills hon löper så att vi kan resa till England, det är en riktigt fin grabb jag har hittat där. Oja!

Ha en underbar vecka!

Kram på er alla

 


2012-02-06 04:01 | 0 kommentarer

 

Japp nu har vintern kommit även till oss med härlig snö och nu i helgen runt -23 grader, då känns det allt lite i näsan och i tassarna. Har inte blivit några långa morgon promenader utan dem har vi tagit mer mitt på dagen när solen är uppe...

I lördags tyckte Beauty att vi kunde gå hem efter att hon hade gjort sitt behöv och frusit tassen så satte hon sig ner i snön och sa jag går inte en meter till, matte... detta är kallt då bara -20...

Pötte lite på henne så blev det full fart hemåt, hm de sov gärna med mig resten av dagen...

Nu när man sitter här på jobbet så längtar man allt hem till familjen och vovvarna!

Snart fyller Beauty 5 år i mars och det är även utställning i Malmö den 17 mars, spännande...

Har fortfarande inte fått koll på hur jag ska ställa ut i år, men Tvååker kommer jag ej att åka till pga av jobb och konfirmation, suck, lite tråkigt men det får bli ett annat år. Sedan är det lite dyrt att ställa ut, det tömmer snart plånboken... Hm

Ha en underbar vecka...

Kram


2012-02-06 03:55 | 0 kommentarer

 

Har igår natt hittat denna gratis hemsida till Emelie, hoppas på att det blir kanon!

http://kingenamy.hundpoolen.nu/

Här kan man själv göra sin hundhemsida...

http://www.hundpoolen.se/

 

Jag gillar hemsidor med kort och gärna en blogg... hm lite tokig är jag nog allt...

Ha det så gott!

Kram


2012-02-06 03:47 | 0 kommentarer

   

I natt har jag klurat och kommit fram till att vi måste visa att våran härliga ras finns...

Har hittat hemsidor som jag har lagt upp min kennel på, ska bli spännande att se om man får ng respons...

http://vovve.net/Raser/King-Charles-Spaniel/

http://www.dinkennel.se/users/index.php

http://www.hundvalpar.net/registrera-kennel.html

Lite kul att det finns för jag tror att det finns många som sitter och surfar hemma och kollar på hundraser över internet, inte som förr när man lyfte luren och ringde runt efter att ha hittat ett nummer i Hundsport! Den tiden är förbi!

 

Det är otroligt många som inte vet att denna ras finns för att de själva kallar sin Cavalier för en King charles spaniel och glömmer av att använda ordet Cavalier! Ack så synd! Var många i Göteborg  på My Dog som kom fram och sa att en sådan växte jag upp med eller en sådan har vi hemma eller min granne har en....

Så synas och höras är det som gäller...

Ha en underbar måndag!

Kram


2012-02-01 11:18 | 0 kommentarer

 

Puh idag var det kallt att gå morgonpromenad hela 16,7 minus grader, nu ska man ju inte klaga på att det äntligen har blivit vinter, men idag var jag frusnare än hundarna så det blev en mkt kortare promenad. Får ta igen det på eftermiddagen, för de hade velat gå längre än 1 km som vi gick...

Men solen skiner så jag hoppas på lite mildare...

Beauty ligger i soffan och tittar på det amerikanska programet "jag har varit fet", tycker att det passar henne perfekt då hon tittar på hur mkt de tränar och det gör ju hon nu oxå och att man måste tänka på vad man stoppar i sig!

Ser för kul ut!

Ha en underbar dag!

Kram

 
«februari 2012»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
272829

Senaste inlägg
Så fina ♥️♥️♥️
Tiana
Bus
Nu är de ögonlysta
Ordspråk
Valpar finns att tinga
Spel time
Grace
King charles Spaniel
Lilly

Senast kommenterade
Valpar
När man får...
Intresserad av en valp?
My dog ❤️
Sötnosar
Mat dax
My Dog 7 januari
Heffas heffaklumpar <3
Stolt fader
Välkomna...

Arkiv
2022
2021
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011