Välkommen till Lady Beauty´s kennel
Blogg
2012-01-30 10:54 | 0 kommentarer

 

I förra veckan på tisdagen efter en lång härlig promenad i skogen lätt jag hundarna springa lösa ända hem... de brukar inte gå ifrån mig och uppför backen mot huset stannar Beauty och tittar på mig och jag förklarar att vi ska gå in... då går hon in i hästghahen och lyssnar inte på mig alls, hon får med sig de nadra två...

Det var ju inte så konstigt hon skulle bara visa mig att det låg ett dött rådjur där i bäckfåran 6 meter från vägen inne i hagen... halv uppätet.

När hon väl hade visat det sprang hon till mig tyckte väl att jag hade varit lite väl trög men jag förstår långt ifrån allt hon berättar för mig. De andra två tyckte det var mkt spännande och ville gärna vara kvar...

Så min man fick lite att göra att ta bort det till skogen då det ej går att gräva nu.

På lördagen när vi var ute på morgon promenaden och skulle dra oss hemåt, så vid jordkällan dök Lucky ner med hela sin näsa i snön... och tittade på mig... Jodå hon hade helt rätt, färskt blodspår från ett rådjur. Sicken näsa hon har! Helt fantastiskt! 

Hade lätt kunnat gå blodspår med henne...

Som tur var hittade vi inget dött denna gången...

Idag måndag, en ny vecka, hoppas på en riktigt go vecka...

Vi har varit ute på en lång go promenad då de får springa lösa och de springer garanterat det dubbla. På kort tid har jag nu tränat och bantat Beauty för att jag tänkte ställa ut henne ng gång i år... så då måste hon ha muskler inte fläsk på kroppen. I och med detta har hon blivit så busig, det är full fart på denna 5 åriga dam.  Leker med leksaker inne, tacklar sina töser på  promenaderna, retar Lucky, det är så härligt att se att ett halvt kg kan ge sådan glädje och bus! Så nu ska både hon och jag hålla formen!

Snart dax för nästa promenad igen... 

Roligt att kunna visa upp en vältränad gammal dam! 

Man kan inte tro att hon snart blir 5 lilla stumpan, hm hon vägde 10, 4 när vi började banta och träna... 

Hoppas att hon är under 10 kg nu...

En riktig biff är hon men ack så söt!

Tar nu nya tag och hoppas på att Lucky blir med valpar och att Amy är mer villig denna gången i sommar!

Ser fram emot ett spännande 2012!

Ha en underbar go måndag, solig, kall, och vintrig!

Kram


2012-01-24 03:51 | 0 kommentarer

 

Man får sig en rejäl tankeställare när ng går bort och inte så långt efteråt så somnar även dens kära hund in!

Vilken betydelse har vi egentligen för varandra?

Jag kan nog påstå om vi i dagens stressade samhälle varvar ner och tittar/lyssnar på våra hundar så skulle vi lära oss så mycket! Ta den tiden det tar att lära känna dem för de pratar med hela sin kropp till oss, ingen hund är den andre lik...

Igår när vi gick en härlig promenad i snön på ca 3 km så hade jag tjejerna lösa och de busade och for runt. Rätt var det var hörde jag Beauty skälla lite lätt, hm tänkte jag och vände mig om 20 meter bort sitter hon och ser bestämt på mig och skäller igen... jaha tänkte jag bäst att gå tillbaka till henne och mkt riktigt hon skulle berätta att hon ej kunde gå för tasse hade fastnat i länken på halvstryps halsbandet... Kloka dam! När allt var fixat så sprang hon glatt iväg.

Samma hände Lucky idag, men hon bara tittar bestämt på mig med en speciell blick att det är bäst att du kommer hit!!! Jag behöver din hjälp nu!

Imorse gick vi tidigt 3 km i skogen, jag spanar efter älgar inte mina favoriter och hundarna spanar efter människor... Vid en stigkorsning stannar Lucky och tittar på mig och på den andra stigen men jag manar på henne sedan kommer madam bestämd Beauty och blir stående i korsningen och tittar åt stigen mot sjön... Jag ropar men hon rör sig inte...

Döm om min förvåning när det kommer en man cyklandes i snön klockan 8 på morgonen, när Beauty förstått att jag sett vad hon för länge sedan hört, så springer hon rätt till mig utan att bry sig om cyklisten...

Hon tyckte nog att det var lika märkligt som jag med en cyklist i skogen i all snö...

Det Lucky försökte säga missade jag men med Beauty hade jag inget val...

Helt fantastiskt!

Jag litar fullkomligt på att Beauty talar om för mig om det kommer ng!

Sedan uppmuntrar jag dem alltid att nosa på allt som ej tillhör naturen, då berömmer jag och de är kanon duktiga! Vi kan hitta allt i skogen från röda band till snor papper. Men den dagen som jag letar efter ngt hoppas jag att de finner det!

Härom kvällen busade de med Martins vante...Beauty tog den från Martin och Lucky tog den från henne och sprang sedan och gömde den i snön då kommer skvaller tanten Amy och springer fram till vanten i snön och till mig hoppar på mitt ben och sedan tillbaka till vanten och till mig igen, med världens blick... Jag såg allt vad hon gjorde...

 

Gillar dessa damer så mycket, ibland kan man undra vad man har gjort för att förtjäna deras tillit...

Mat kanske?

plus lite till hoppas jag iallafall...

Ha en underbar tisdag... jag ska sova bort den med tre härliga Charlie tjejer!

Kram

 

 


2012-01-20 05:27 | 2 kommentarer

 

Ja det kan man verkligen undra...

Här hemma har Lucky koll på allt som är värt att veta var det finns och det känns som om man har små barn igen i huset. Då hon hämtar alla leksaker från en korg i tvättstugan och sprider överallt. Jag plockar och lägger tillbaka det och snart ser man henne där igen och väljer ngt roligt och så leker hon med den en stund...

De busar mkt just nu och det är så kul att se när Klas busar med Beauty för då vaknar hon till liv och far runt i huset och i nästa stund kan hon och han sitta som två pösmunkar i soffan.

Igår hade Martin nästan kommit för sent till jobbet för att Beauty ville leka med honom på gräsmattan på morgon kvisten och det är härligt då damen blir 5 år den 14 mars...

Sedan har de stenkoll på om jag har varit på ngt ställe... då kommer Beauty och nosar länge på byxorna, tittar på mig och pratar, hm. Henne går inte att lura.

Så skulle jag gömma ngt så skulle de hitta det...

Det med att vad finns i garderoben kan också handla om tankar, vad tänker vi egentligen om våran underbara ras. Hur ska vi förmedla ut den så att folk får reda på att den finns och hur värnar vi våran super kvalite på Charlisarna?

Jag ser en framtidstro när man ser unga tjejer som ställer ut dessa "icke" barnhundar som en del påstår att de inte är. Men i verkligheten älskar många Charlisar barn, en dålig upplevelse som valp kan resultera att de ej gillar barn precis som för alla hundar oavsett ras! 

Så jag hoppas på att dessa tjejer fortsätter och vilka uppfödare de kommer att bli sedan med den mångåriga erfarenheten av rasen.

 

Amy dyrkar sin matte Emelie och barn kryper hon gärna upp i knät på!

Jag har många tankar och önskningar om framtiden för rasen och min kennel. Ser starkt fram emot att det föds fler valpar så att fler får chansen att äga dessa speciella Charlisar med en stor personlighet.

Ska nu ta mig en titt på klubbens hemsida och hoppas att det har blivit tillökning på en annan kennel, spännande!

Vågar vi stå upp för våran härliga ras?

Ja det tror jag att vi alla gör och det är så gott! Nackdelen är att vi dyrkar dem så mkt att vi gärna behåller dem alla själv. Inte många Charlie ägare som bara har en Charlie... de är lätt att räkna!

Vill också sända en tanke till Lena och hennes kära Henke som båda har lämnat oss... En av Sveriges vinstrikaste Charlies har somnat in och är nu tillsammans med sin kära matte!

 

Kram

Var rädda om er och ta vara på varandra...

 


2012-01-15 02:12 | 0 kommentarer

 

Idag kom jag hem på morgonkvisten och gick direkt och la mig efter en natts jobb.

Min man gick en lång promenad med Beauty och Lucky och släppte sedan in dem till mig där de snusade gott hela dagen!

Emelie var ute med Amy och släppte även in henne, Amy studsade upp i sängen och upp till sängtäckeskanten för hon skulle sova under täcket, tydligen sover jag som en stock, Amy krafsar och grejar för att komma under, till slut flyttar jag på mig och hon kryper in under täcket. Emelie tyckte att det såg för kul ut särskilt när jag inte vaknar av allt Amy´s arbete!

Sedan sov vi gott alla fyra tills jag gick upp 17:15. Helt fantastiskt att de kan sova så länge och att de inte bryr sig om familjen som rör sig i huset...

Det roliga var att Beauty hade min mans kudde och där låg hon blick stilla och bara tittade på mig!

Härliga snusmumrikar!

På kvällen gick vi en lång promenad samtidigt som Emelie red Candy, så behövde ingen gå ut ensam!

Nu längtar jag hem till dem igen så ska vi sova bort denna söndag med...

Ha det riktigt gott!

Kram

Utställningsplaner ligger jag lågt med... troligen blir det Malmö i mars sedan har jag ingen aning... suck!

 


2012-01-14 04:35 | 0 kommentarer

Lucky My Dog 2012

 

Så här tryggt och mysigt kunde man ha det på bordet i rasmontern, lilla Luna!

Så här högfärdig kunde man också vara i rasmontern när man sitter och längtar efter att alla ska komma och klappa en! Den blicken från Amy, den är livsfarlig, den får hon igenom allt med här hemma!

Amy på My Dog 2012

Ha en underbar helg!

Kram


2012-01-14 03:39 | 0 kommentarer

 

Känner att jag haft mkt energi nu de senaste dagarna, trodde att jag skulle vara trött efter My Dog men inte...

Fast lika duktig är jag inte på bokslutet som jag ska göra för Svenska King Charles Spaniel klubben så det blir att ta emot expert hjälp!

Men ekonomin ser toppen ut för klubben och det är riktigt kul!

Idag gick vi en lång härlig promenad, solen sken och alla tre tjejerna sprang lösa... Helst vill jag inte att Beauty ska bada i varje vattenpöl, men det vill hon. Om jag säger till henne så sackar hon efter och så hör man hur det plaskar bakom en när hon tar sig ett dopp... Denna härliga dam!

Våran snusmumrik!

Inför min jobb helg så sov vi bort hela eftermiddagen, känslan av att vakna vid 18 på kvällen med Lucky liggandes på min mage tittandes på mig och Amy i armhålan så kan man inte säga annat än att man måste vara omtyckt... Även om familjen rör sig i huset säger de inte ett knyst för så länge matte sover ska vi inte väcka henne...

Ibland undrar jag vad jag har gjort för att förtjäna sådan dyrkan från ett par djur. De är mitt allt när jag är hemma på dagarna och väntar på att familjen ska komma hem!

Längtar nu hem för att sova bort hela lördagen med hundarna...

Ha en underbar lördag!

Kram


2012-01-09 11:10 | 4 kommentarer

 

Lucku, Amy, Luna på My Dog 2012

My Dog!

Nu är fyra härliga men intensiva dagar över, vill tacka min mor för all hjälp med att bygga montern och för att hon satt i montern när jag åt/var iväg i rasparaden. Vill även tacka Cia som oxå ställde upp och löste av mig och monterade ner montern. Tack Almina, Emelies kompis för att du ställde upp i montern och även gick i rasparaden på söndagen!

Sedan ett stort tack til Pernilla, My och Maria för att ni kom och var i montern!

Sedan är det lika kul att träffa alla Charlie fantaster och hälsa på nya som man ej har träffat innan, synd bara att jag känner mig lite kluven och måste vara i montern!

Till Anna Tunmats, förlåt för att jag ej hann att prata med dig, jag såg dig men var fullt upptagen med att berätta om våran underbara ras till en person som hade hört att de var så sura och det är de inte alls! De är underbara hundar, eller hur!?

Alltid kul när de andra Charlieägarna kommer till rasmontern och pratar en stund och berättar om sina goa hundar! Tack!

Amy på My dog 2012

Det är härligt att träffa alla dessa goa människor som verkligen gillar våran ras!

När man ser personer från föregående år kommer fram och gillar dem fortfarande så blir man glad!

Det är det positiva med att vara i montern jämt är att man känner igen dem som kommer tillbaka!

My Dog 2012, Lucky & Luna

Detta är Lucky och sin syster Luna! Visst är de söta!?

Hundarna i montern fann sig fort och slappnade av så gott av alla klappar och av allt gos. Härligt att se dem sova så gott!

Lucky, Amy, Luna My Dog 2012

Här är Lucky, Amy och Luna. Alla tre syskon fast från två olika kullar!

Luna gick det riktigt bra för på lördagen, Å så stolt man blir. Pernilla har tränat henne så bra!

Min Lucky vill helst va i montern och på det icke blanka golvet så för henne på lördagen gick det inte så bra för men det gjorde mig inget

Men på söndagen visade Emelie henne och då gick det mkt bättre! Mattes pirriga mage påverkade lilla Lucky! Hm! Hon kunde ha rört sig lite bättre men det kommer.

Nu tar jag och tar tag i mitt hem här hemma och tar ny tag inför nästa års My Dog, hoppas att vi ses då. Har redan satt emelie och hennes vän Almina i arbete, vilka kreativa ungdomar ni skulle bara veta vad de kan så jag ser verkligen fram emot deras projekt!

Ha det riktigt gott ALLA!

Tack till alla besökare i våran monter på My Dog! Ni har gjort min helg helt underbar!

Kram

 

 


2012-01-09 10:55 | 0 kommentarer

 

Här sitter jag nu... hundarna vilar efter morgon promenaden på 3 km! Härligt! Beauty fick äntligen sitt bad! Vad hon hade längtat, hon pratade igenom hela badet!

De verkligen hade full fart på 3 km slingan i skogen, Amy först sedan Lucky och sista Beauty, på vägen hem bär de alltid varsin kotte, ser för kul ut!

Nu är det dax att ta tag i allt det vanliga efter 4 härliga dagar på My Dog, så kul att träffa alla människor och när man ser att samma personer kommer tillbaka för att titta på våra härliga hundar så blir man glad!

Mer kommer...

Ha en underbar måndag!

Kram


2012-01-04 02:17 | 2 kommentarer

 

Önskar Er ALLA ett Gott nytt!

Nu tar vi ny tag och ser fram emot ett händelserikt 2012!

Vi börjar med My Dog i Göteborg, härligt!

Idag ska montern byggas upp och det är lika pirrigt varje gång för man vet aldrig hur det kommer att se ut, allt ner packat, en himla massa saker, mattan kom på posten, hm och man undrar lite lätt vad har jag nu gett mig in på... Nu är det tredje året som vi har en ras monter och jag tycker att det är kanon att vi kan visa upp våra härliga hundar!

Min mor följer med... och det kan behövas då det är många kassar med saker, oj, oj!

Jag hoppas verkligen att det kommer mkt hundälskande människor och självklart önskar jag fler till våran lilla ras. Känns som man alltför ofta kämpar i motvind för att få sålt våra Charlisar. Alltför få vet om vad denna härliga hund har att ge till oss människor!

På lördag kommer det 16 st Charlisar!

På söndagen 12 st Charlisar!

Härligt med så många, vi kommer att vara först klockan 9:00 i ring 16 båda dagarna! Välkomna!

 

Ha en härlig dag i blåsten!

Var rädd om Er!

Kram

 
«januari 2012»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Så fina ♥️♥️♥️
Tiana
Bus
Nu är de ögonlysta
Ordspråk
Valpar finns att tinga
Spel time
Grace
King charles Spaniel
Lilly

Senast kommenterade
Valpar
När man får...
Intresserad av en valp?
My dog ❤️
Sötnosar
Mat dax
My Dog 7 januari
Heffas heffaklumpar <3
Stolt fader
Välkomna...

Arkiv
2022
2021
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011