Välkommen till Lady Beauty´s kennel
Blogg
2011-12-26 03:00 | 0 kommentarer

 

jul3

 

Hoppas att tomten har varit hos er alla, hemma har han lämnat vissa spår efter sig, på julafton skällde alla tre på tomten när han smög omkring för att ta sig till grannhuset, här missas det inga tomtebesök... bråttom fick han iallafall!

Önskar Er nu en GOD fortsättning!

Kram från hela familjen Udd och Charlisarna Beauty, Amy & Lucky


2011-12-26 02:22 | 2 kommentarer

 

Känns som ibland har jag energi till tusen och ibland går den rätt ur mig... vet ju att det beror på ngt som jag har haft sedan barnsben men ibland glömmer man av det, är liksom en vana att kroppen funkar på det viset som den gör!

Har iallafall hunnit läsa ikapp alla gamla hundtidningar som bara har legat och samlat damm, därav lite blandade blogg inlägg.

Något som är viktigt nu i busvädret med regn och rusk att våra kära hundar mår väldigt bra att gå ut  även om det regnar. Glöm ej det att motion med härliga promenader främjar för en friskare hund och ett friskare hjärta... Tänk på att även de behöver bränna det dära dåliga som lägger sig kring hjärta m.m. Så ut och må gott i vårat härliga vinterväder, i full regn mundering!!!!

Arvbarhet!

Intressant, det är ej samma som ärftlighet utan det är ett statistiskt begrepp som illustrerar hur stor del av variationen för en viss egenskap inom en ras som kan förklaras med gener. Beskriver arvbarheten hur stor del av föräldrarnas överlägsenhet gentemot populationens genomsnitts avkomma kan förväntas uppvisa...

Det krävs att hundarna i en population att de är olika för att kunna förändra en egenskap genom avel... Det är olika arvbarhets siffror beroende på ras. Allt som i ng mån påverkas av gener är ärftligt, olika egenskaper påverkas olika mkt av gener respektive miljö. Däremot betyder inte det faktum att ngt i hög grad är ärftligt att arvbarheten är hög.

Med andra ord kan man påverka en hunds egenskaper genom vilka föräldrar man väljer, viktigt att tänka på våra små personliga individer vi har där hemma, vad vill jag avla fram för egenskaper hos mina valpar...

Detta gick att läsa om i en special tidning som Hundsport har för uppfödare!

Oj vad jag har läst, kan ej skriva allt nu!

Ha det så gott!

Kram


2011-12-26 02:16 | 0 kommentarer

 

Sedan en tid tillbaka är den här sidan köpahund.se aktuell. Det är Svenska kennelklubben förkortas SKK som har startat den.

Den har blivit väldigt populär och vi uppfödare kan annonsera där när vi har valpar, låter kanon tycker jag!

Det senaste har det varit upp till 56000 st på besök på sidan och spanat efter just sin nya valp...

Tror allt att jag kommer att annonsera där när jag får valpisar!

Ha det så gott!

Kram


2011-12-24 01:57 | 0 kommentarer

 jul

ÖNSKAR FAMILJEN UDD OCH BEAUTY, AMY, LUCKY

ER ALLA!

jul


2011-12-24 01:30 | 2 kommentarer

 

Tanken var att det skulle bli valpar på Amy till våren men det blir inte alltid som jag planerar! Inte bra att vara planeringsmänniska! 

Istället siktar jag in mig på att hitta en hane till Lucký i april då är det black and tan eller ruby som gäller.

Har fått kontakt med en person i England som är toppen. Spännande att se vad för hane den personen kan hitta i England.

Amy blir det om 7 månader igen!

Det bästa med att det inte blir några valpar nu är att hon får följa med till rasmontern på My dog och det älskar hon, tänk att få sitta på bordet och bara filosofiera som bara Amy kan!

Ha det så gott!

Kram

 


2011-12-17 14:07 | 3 kommentarer

 

Idag var vi i Göteborg på Husdjurshälsan, ögonlyste Lucky. Vi hade Eva Gustavsson...

Så pirrig jag var och idag fick Martin äran att följa med!

Som tur var gick allt kanon bra och Lucky´s  ögon var utan anmärkning!

JIPPIE! Så skönt nu kan jag andas ut till nästa gång...

 

Ha en helt underbar dag!

Kram


2011-12-15 22:25 | 0 kommentarer

  

Ja, då var herpes sprutan fixad, vad det är smidigt med bra veterinärer som har öppet på kvällstid.

Lika glad som alltid Amy stumpan när hon ska in till veterinären, hon berättar inte allt som Beauty gör men viftar glatt på svansen!

Min veterinär gillar henne oxå så det är ömsesidigt dem emellan!

På onsdag klockan 8:45 nästa vecka har jag bokat tid för progestronprov i Slöinge hos Gunvor! Spännande att se vad det visar, jag tror att hon då är på dag 10, visar det högt progestron blir det att åka till Rudolf. Det är en mkt god hjälp att ha, när de kan rådgöra när progestron halten är som högst, värt varenda hundra lapp...

Det är nu som alla utgifter börjar, det är inte riktigt gratis om man ska ta valpar om man vill göra på rätt sätt. Hjärtundersökning UA och nu herpes spruta, nästa vecka progestron test brukar kosta runt 500 kr... Parningsavgift... alla mil som man lägger ner på att köra överallt, sedan vänta i 2 månader och sedan plockar det på.

Men i slutändan är det verkligen värt det. för då har jag gjort allt jag har kunnat på rätt sätt i mina ögon!

Idag berättade Beauty hur hungrig hon var, hm hon får banta lite... demonstrativt sätter hon sig framför klädkammar dörren(där maten finns) och pratar och tittar rakt på en. Det är helt fantastiskt!

På senare tid så förstår jag deras rörelser, blickar, uttryck på ett annat sätt, de förmedlar så mkt till mig och det är helt fantastiskt med den kommunikationen.

Å jag unnar verkligen alla en härlig Charlie!

Ha det så gott!

Kram

 

 


2011-12-15 12:29 | 0 kommentarer

Jodå Amy hon löper!!!

Så nu är planeringen i full gång! Spännande! Tror allt att hon har prickat in julhelgen! Ska ta herpes spruta, ska boka tid till min veterinär i eftermiddag! Har redan bokat tid för progestron prov på onsdag nästa vecka på Slöinge för Gunvor!

Sedan vem vet om det bär rätt till Rudolf samma dag eller ng dag senare!

Tur att Amy är lyckligt ovetandes om mattes planer än! Så om allt går som det ska blir det valpar i slutet av februari/början på mars!

Perfekt med vårvalpar!

 Nu dax att gå ut i busvädret för en härlig skogspromenad!

Ha det så gott!

Kram


2011-12-14 02:00 | 0 kommentarer

 

Å snart hoppas jag på att Amy löper, det verkar som det är på G och då tänker jag oxå att det vore så snällt om hon kunde knipa några mer dagar så jag slipper åka bort över julen... Bara två dagar hade ej varit fel, håll tummarna! Detta är inte lätt, väntan är lång innan parning och sedan innan valpning!

LLady Beauty´s Luna var i Stockholm på utställning och fick excellent, konkurensen var hård, hela 18 Charlisar var anmälda och det är mycket! Grattis till Pernilla och Luna!

Kan bara säga stolt att dessa charlisar är helt underbara, en sån härlig ras, jag vet att jag har hittat min för livet. Längtar hem till familjen och hundarna varje natt som jag jobbar...

Återkommer på Lördag eller söndag med bra eller dåliga nyheter... fortsättning följer! Nervnupp ja visst har jag det... ni skulle bara veta!

Ha det så gott!

Kram


2011-12-04 23:39 | 0 kommentarer

    

I fredags slog jag in nästan alla julklapparna, kändes kanon...

La dem i kassar till varje ställe som de ska till!

Amy har fått en egen julkalender som både Beauty och Lucky är avundsjuka på...

Men idag så hände det...

Ja ni kan säkert gissa!

Lucky öppnade den första julklappen idag, hon började med att ta ur den ur påsen sedan tog hon av julklapps pappret så fint så kan inte tro att en hund har öppnat det men sedan mötte hon problem då choklad asken var plastad!

Men hon har gjort ett gott jobb och lyckats att gnaga sönder plasten så fint ca 5 cm, men sedan har hon inte hunnit mer!

Så ikväll blev det mys med en After Eight och jag får slå in en ny julklapp och gömma de andra! Denna lilla busan! Beauty gick oxå förbi julklapparna idag och jag såg vad hon tänkte! Hm!

Vad skulle man göra utan alla dessa bus, varje dag händer det alltid ngt! De är helt underbara!

Härom dagen var jag extra energisk och vad vi busade, de var sjövilda, sprang runt i hela huset och de gillar verkligen när man leker med dem alla tre! Vilken syn! Tur att ingen mer var hemma!

I skogen är det full fart, Amy först sedan Lucky och Beauty är mest som tjuren Ferdinand och luktar på allt!

Ha en riktigt go vecka!

Kram

 

 
«december 2011»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Så fina ♥️♥️♥️
Tiana
Bus
Nu är de ögonlysta
Ordspråk
Valpar finns att tinga
Spel time
Grace
King charles Spaniel
Lilly

Senast kommenterade
Valpar
När man får...
Intresserad av en valp?
My dog ❤️
Sötnosar
Mat dax
My Dog 7 januari
Heffas heffaklumpar <3
Stolt fader
Välkomna...

Arkiv
2022
2021
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari