Välkommen till Lady Beauty´s kennel
Blogg
2011-08-31 02:04 | 3 kommentarer

 

I somras fick vi besök av Luna och hennes familj en lördag i juli!

Här nedan ser ni mamma Beauty och systrarna bus Lucky och Luna.

Visst är de lika?

 

Beauty och två av sina döttrar

De ser lite förnäma ut damerna när de sitter på vår farstu trapp...

Men så fina!

Tack Pernilla för detta fina kort!

Kramar från Veronica och vovvarna


2011-08-31 01:03 | 0 kommentarer

 

Oj vilken dag det var i måndags, som tur var åkte min mor med för att visa vägen till veterinären en mkt skicklig kirurg!

De tog emot henne med öppna armar och veterinären undersökte henne och konstaterade att det var ett rejält navelbråck, typ som en stor pingis boll fast full med fett..

Veterinären hade ingen förståelse för domarna som har dragit i den utan konstaterade bara att det har gjort ont på henne när de har varit där och grejade och tyckte det var mkt bra att vi skulle ta bort den och vips så hade hon fått sprutan och hon började bli slö och kvar stog jag. Förvånad över att jag fortfarande fick vara med ofta tar de hunden och bär iväg den innan, men jag kliade henne och pratade med henne. Så förde vet. in slangen i munnen och de rakade buken så var hon färdig för operation.

Sedan bar de in henne till operationen och min mor sa att det var dax för fika... jahapp bara att följa med.

Under fikat vandrade tankarna hela tiden till Amy och som jag sa till min mor om hon hade gått bort så skulle de väl hört av sig nu... en stor oror när de opererar och söver en trubbnos, för alla vet. gillar ej trubbnosar. Jag skulle aldrig lämna dem till en av vet. i Kinna som ej gillar trubbnosar för de tycker att de ej är sunda hundar utan tycker att jag ska korsa dem med friskare raser...

Men nu var Amy i en trubbnos älskande veterinärs händer så det kändes tryggt!

Att man kan bli så orolig som matte...

Efter nästa 3 timmar åkte vi tillbaka och fick träffa en groggy Amy.

Hon hade fått manikyr, rensat öronen och den lilla tandsten som hon hade var borta... Sköterskan som hade övervakat henne hade fixat och donat med henne och det kändes toppen. Då visste man att hon ej hade varit ensam. När jag ändå sitter där kan jag lika väl pyssla om dem... Härligt inställning!

Operationen hade gått bra och jag förstog på veterinären att den hade varit rätt avancerad, då navelbråcket var stort och låg bredvid naveln, dubbelt navelbråck...

Passade även på att fråga när det var okej att para henne, om två månader sa sköterska så det blir spännande att se när hon kommer att löpa!

Inga hopp eller tjur rusningar nu utan bara ta det lugnt och fint!

Nu ska hon äta smärtlindrande tabletter och antibiotika!

Glädjen var stor när vi fick ta med henne hem igen!

Hon fick sova i mammas knä i bilen så vi hade koll på henne och väl hemma sov jag och hon bort hela eftermiddagen, så mysigt!

På kvällen såg jag på henne att hon hade ont då hon gick efter mig hela tiden och hon riktigt rynkade pannan och ögonen blev små, så efter en halv tablett och en halv timma senare så var hon piggare igen...

Man kan inte påstå att hon tar tabletterna med glädje, men hon tittar på mig som måste jag...

Mkt sömn och vila är det för hennes del och mycke mycke gos. Lucky skulle direkt kolla vad hon hade gjort, hittade såret direkt men Beauty bara tittade på henne! Det lustiga är att Amy visar inget intresse över att slicka i såret eller ngt, märkligt! Det var likadant med Beauty´sår, Beauty brydde sig inte om det heller!

Sicka hundar!

Älskar dem!

Måste bara tillägga att det är inte gratis att ha hund, varken känslomässigt eller pengamässigt.

En hund buffert för oförutsedda utgifter på minst 10 tusen lappar är kanon att ha även om man har hunden försäkrad, allt går ej på försäkringen...

Sedan ska vi inte tala om valpbufferten som ska gå till valpavgifter, resa och ev kejsarsnitt på helg eller natt då försäkringsbolaget har stängt, räkna alltid med ca 14000 kr för bara kejsarsnittet!

Oj, oj....

Men det är en fritids syssla och de kostar ju alltid pengar!

Men det tuffaste tycker jag är på det känslomässiga planet...

Jag säger bara det att jag fick vara med när hon sövdes och allt det var fantastiskt, Tack!

Nu håller vi tummarna att det läker som det ska och att vi har en pigg och busig Amy hemma!

Många kramar från oss och tack för erat stöd och för att ni tänker på oss!

 

 

 

 


2011-08-26 05:13 | 3 kommentarer

 

Usch på måndag ska Amy operera sitt navelbråck som bara har blivit större och större, tycker inte att det är så kul att öva en trubbnos...

Tur att mamma följer med så får vi sitta där och vänta under tiden som hon opereras och ta hand om henne efteråt.

Inte kul alls men efter sista domaren som var och drog i den har hon varit öm där så den måste bort!

Tänk på henne på måndags morgon!

Gillar denna underbara hund så  mkt!

Kram


2011-08-26 04:36 | 2 kommentarer

 

Luna!

I lördags i Eskilstuna får Luna sitt första cert, inte dåligt av en 14 månaders tik och sedan blir hon BIM.

Ett stort GRATTIS till Luna och Pernilla!

Jippie!

Det härliga är att Luna står så fint tack vare träningen som hennes matte Pernilla gör med henne!

 Luna är super duktig i utställningsringen!

Hon fick mkt bra kritik!

Ser med spänning fram emot nästa utställning!

En stor kram från mamma Beauty och systrarna bus

Veronica


2011-08-26 04:04 | 0 kommentarer

 

Ibland undrar man vad man har gett sig in på när man har anmält sin snusmumrik till en utställning och pälsen bara ramlar av i stora tussar... Hm jag får nog ta och ställe en naken Charlie på lördag i Ljungskile!

Det är bara Beauty så det är lite spännande vad domaren tycker om henne.

Väl där så är min mor och far där och tittar, de ska ställa sin engelska bulldog på söndagen. Som tur är slipper jag åka själv utan Cia ska följa med och det ska bli kul. länge sedan vi var iväg!

Amy och Lucky får vara hemma, detta är en dag för Beauty!

Så håll tummarna för henne på lördag för det kan behövas med den avsaknad av päls som hon har, jag vågar knappt borsta henne då jag får hela borsten full med päls...

 

Ha det så gott!

Kram

 


2011-08-26 03:17 | 2 kommentarer

 

Jippi lite semester tänkte jag och vips så sitter man på jobbet igen och undrar vart den tog vägen och allt man skulle göra som fortfarande finns kvar...

Tisdagen den 16 augusti kom Anki vd Berg körandes från Holland för att hälsa på och sedan skulle vi åka på hundutställning på Bjerke i Norge.

Hon hade med sig sina härliga hundar och det var full fart. Alltid kul att träffa dem alla igen!

På onsdagen så grejade vi hemma och åkte sedan till Hyltenäskulle för att  kolla på en vacker utsikt och på en gammal slottsruin, efter det tog vi bilen till Torestorp och tittade på sju strömmar. På vägen tillbaka till Kinna körde vi förbi mitt föräldrahem för att hämta en flygbur till att ha hundarna i bilen när vi skulle ut och resa.

På kvällen kom mina föräldrar hem och vi åt lite taco´s tillsamans, mysigt!

På torsdagen gick vi hemma för att vänta på att vi skulle få främmat, en Charlie intressserad familj. Hundarna tyckte det var så kul när de kom.

Gick en lång promenad i skogen ca 5 km och hundarna gillade det att få röra sig fritt.

De fastnade för en ruby tik Charlotte och fick med sig denna dam hem, spännande att följa dem och se hur hon utvecklas! Lilla sötnosen...

På fredagen var det hundbad för hela slanten och föning, Ankie grejade för fullt och om jag ska vara ärlig så fönar jag ej mina. Hm...

Jag passade på att handla och göra iordning husvagnen för avfärd och vid middagstid bar det av uppåt mot Norge, Oslo...

Resan dit gick bra och vi var framme vid femtiden, via ett telefonsamtal hade vi fått en annan camping plats och när jag såg den gjorde jag en djup suck, hur i jösse namn ska jag kunna komma ner dit tänkte jag men det gick över förväntan och jag fick tråcklat ner husvagnen mellan travbane staketet och slipersen... Ni kan ju tänka er de som satt i sina husvagnar och tittade på, jätte kul för dem.

Självklart regnade det nästan hela dagen men till kvällen blev det lite bättre och vi träffade Marit och hennes man. Så kul att träffa dem igen, vi åt lite grillat och det var mannen som fick sköta grillen, det var en himla tur för grilla är jag inte bra på!

Tänk att det finns lite plats i våran husvagn... Kul att se Marits fina hundar igen.

På lördags morgonen var det dax för utställning efter att ha delat säng med fem Charlisar i den minsta bädden och Ankie en Charlie sin stora säng så var det dax att göra sig iordning... Rätt var det var kom Marits man och Svein Olsen och hämtade oss sen bar det av till utställningsringen.

Väl där träffade jag Astrid H en mkt god vän till mig och min familj, så glad jag blev och hon följde med oss bort till ringen för att se på mina hundar!

Träffade fler Charlie ägare, härligt!

Många av de norska hundarna som var anmälda drog sig ur pga  domar ändringen och att det blrv Marit Sunde.

Jag fick min beskärda del, Lucky fick very good och Amy very good!

Domarens komentar vet du om att en King C´harles ska vara cobby, herre jösses tänkte jag men jag gav mig inte utan sa att hon är bara 2 och de har inte växt färdigt förrän vid 4 års ålder... men det kom mera kommentarer, jag hävdade att de flesta domarna går efter sundheten inom denna lilla ras... Ringsekreteraren visste ite vart han skulle ta vägen...

 

För Ankie´s del gick det kanon Odin och Freya fick excellent och Layla blev norsk champion!

Jippi!

Men det bästa av allt var att samma dag ställdes Luna ut i Eskilstuna och där får hon sitt första cert och blir BIM!

Ett stort Grattis till lilla Luna och Pernilla! Härligt!

Jippi!!!!!

Åter till Norge...

På lördags kvällen begav vi oss till Bogstad camping som också låg i Oslo, där campade vi i två nätter och på söndagen var det en tur på den Norska fjorden och tittade på Viking museet, det finns mkt fint i Oslo att titta på.

Hundarna skötte sig kanon.

Beauty hade stannat hemma med Martin, så på måndagen var hon med honom på jobbet och där snusade och sov hon så gott i husses knä vid fika bordet, charmade alla!

På måndagen bar det av hemåt, en lite extra tur i Norge för att se på den vackra naturen... tog oss även en tur på Orust och Tjörn, Bohuslän är vackert!

Väl hemma på måndags kvällen så hade Martin fixat maten.

Under tisdagen var det lite shopping och förberedelser nför avfärden hemåt för Ankie´s del på onsdags morgonen.

Gick även en lång promenad i skogen, hundarna passade på att bada i varenda gyttje pöl m.m.

Alltid kul att träffas och prata mkt hund! För det bli det...

På onsdags morgonen körde Ankie den 108 mil låmga vägen hem till Holland!!

Tillsammans med sina härliga hundar och en Norsk champion. Layla!

Ha det så gott!

 

Kram

 

 


2011-08-26 03:15 | 0 kommentarer

 

IDA

Mandus dotter har varit på ögonlysning ca 8 veckor gammal och det var utan anmärkning!

Jippi!!!!

Så härligt! Alltid så pirrigt detta med ögonlysningen, nu bara att vänta tills hon är ett år...

 

Ha det så gott!

Kram


2011-08-14 15:33 | 2 kommentarer

 

Sicken helg... först i Ronneby igår och nu till Askersund... Många timmar och mil med bilen...

Då jag hade hört mkt gott om Karl-Erik Johansson så såg jag fram emot att träffa honom... Han kan rasen och deras egenheter, hur de utvecklas m.m. så det kändes så pirrigt att åka dit...

Det roligaste var att Marita, Gullvivans kennel kom fram och pratade och kom som en räddande ängel, då jag var ensam och tog hon hand om en av hundarna när jag var inne i ringen. Super Tack! Värt så mkt!

Sedan mycket trevligt att prata en stund och få tips och råd och höra vad andra tycker om mina hundar och om andra gamla Charlisar! Så kul!

Men när det blev våran tur så klev domar aspiranten Karin in oxå i ringen... Spännande.

Lucky skötte sig kanon, som sagt tänderna är ju ej hennes specialite.. men hon blir bättre och bättre. Sedan var det avsaknande av päls... Fick bara exc... :)

När det var Amy´s tur så var jag pirrig... på bordet så kutade hon konstigt med ryggen som jag ej aldrig har sett förut... men det är lite speciellt när det är en till som ska titta på...

Rörde sig fint i ringen och stog fint på backen.

Domaren och aspiranten gillade hennes sätt och rörelser m.m. Livlig och glad står det på dem båda!

Men avsaknade av päls... och kutningen på ryggen gjorde att hon bara fick exc... Hm så synd att min dotter valde att spara en Ruby som alltid har sämre päls tillväxt de första åren och som brukar komma sig fint när de blir veteraner. Som Marita sa jag skulle inte skaffa en ruby då de har så lite päls... :)

Besviken blev jag allt, då jag hade hoppats på ett cert men men man kan inte få allt. Samtidigt som jag sett fram emot kritiken från en kunnig Charlie domare.

 Har sett en tendens bland domare att de som ej kan rasen skriver samma början på varje kritik lapp och bara vågar dömma fram redan champions... för då har ju ng annan redan gjort valet! Därför är det kul att komma till ng som vet hur våran ras är.

 Anette igår som verkligen mätte och kollade allt och fick en kanon kritik, båda två. Så nöjd var jag... Härligt!

Sedan har Lucky ingen päls alls just nu men man kan nog säga att Amy aldrig har haft så mkt som nu! :) Så lite kul är det allt!

Man får ta allt med en nypa salt, det är iallafall underbara hundar som jag har som älskar alla människor och är positiva och goa, rör sig friskt och sunt... Det är ju tur att det är dem man får med sig hem igen...

Ska fortsätta att avla på den linjen... och det bästa vore om man kunde göra än ändring i anmälan då de alltid fäller sin päls inför utställningssäsongen då de ofta löper på våren och mina tikar löper alltid sent sitt första löp... och det tar lååååång tid innan den växer ut igen!

Men de flesta domare brukar ha full förståelse för de unga tikarna och unghundarnas avsaknad av päls, typiskt våra Charlisar... de är ju sena med det mesta är ju inte färdig växta förrän vid 4 års ålder... så egentligen ska man hålla dem hemma tills dess.. Har en stark funderare på det.. skämt åsido då skulle man ju inte träffa alla andra goa Charlie fantaster...!

Nu tar vi nya tag och laddar inför Norge till helgen... på Bjerke...

Ankie från Holland kommer hit på tisdags kvällen, ska bli så kul att träffa henne igen! Så ska vi åka tillsammans på utställning!

Ha det riktigt gott!

Kram Veronica och naken Charlisarna Amy och Lucky


2011-08-14 15:30 | 2 kommentarer

 

Mandus dotter ska heta IDA!!!!

Så fint!

I stamtavlan... Bedecans Happy Queen!

Ska bli så spännande att se denna dam...

Träffade Nellie i Ronneby och fick höra om denna härliga framåt tjej... Så nyfiken man blir när hon berättar om IDA!!

Kram

 


2011-08-14 15:23 | 4 kommentarer

 

 

En härlig dag...

Gav mig iväg tidigt på morgonen och hade ca 26 mil att köra, bara 4 timmars resa... Underbart vackert på morgonkvisten var det med fin väg och många sjöar, stark morgonsol... Mysig bilfärd som gick snabbt neråt Ronneby på 3 timmar, hm lite snabbare än eniro!

Väl där så fick jag se en vacker park!

Alltid trevligt att träffa andra Charlie fantaster...

Domaren var kanon kan varmt rekomendera henne till andra: Anette Bystrup från Danmark...

Lucky exc... ville inte visa sina tänder.. hm känns det igen!? :) Annars hade hon gärna velat ge henne CK!

Amy fick sitt första cert och fick reserv cacib! Domaren gillade henne mycket, det enda är att hon behöver grovna lite till men kanon för sin ålder! Så glad jag blev! Kändes så gott!

Alltså det var en kanon dag!

 

Ha det så gott!

Kram

 


2011-08-08 05:52 | 0 kommentarer

 

Kom på att jag har ju glömt att berätta om våran härliga lillsemester till O-ringen i Hälsingland, vi var i Mohed strax utanför söderhamn och orienterade i fem dagar och när vi var på orienteringen i skogen så var alla tre hundarna på hunddagis som de arrangerade på camping området, det var toppen. Hundarna älskade att gå dit och visste precis i vilken bur som de skulle vara i!

När vi kom och hämtade dem så sov de och sedan var de helt slut på eftermiddagen! Känslan av att veta att de har det toppen i skuggan, slipper åka buss i värmen och trängas med 7000 människor på tävlingsområdet, var värt detta!

På vägen hem så stannade vi till i Ransäter, där träffade vi Syster Luna med familj! Luna hade lärt sig massor med tricks, så duktig hon var!

Lunas bästa kompis hemmahörande i samma familj Dilmon fick sitt sista cert och blevChampion, ett stort grattis till My och Dilmon!

Lucky fick exc, tredje tik i junior klassen!

Amy fick reservcert, reserv cacib och blev tredje bästa tik!

Så vi var allt nöjda med resultatet! En toppen dag i värmen med goda Charlie vänner!

Träffade även Norge Charlisar med husse och matte, helt underbart att träffa så många Charlisar på en och samma gång. Ett härligt gäng!

Ha det så gott!

Kram

 


2011-08-08 05:34 | 1 kommentarer

 

Queen är nu 8 veckor!

Denna sötnos Mandus första dotter!

Queen 8 veckor

Så lik sin far!

Queen 8 veckor!

Här är hela familjen!

Mandus, Queen,Wilma

Mandus, Queen och Wilma!

Visst är de söta!

Tack Irene för dessa underbara kort!

Ha det så gott!

Kram


2011-08-08 04:33 | 1 kommentarer

 

Dessa små busar!

Gillar dem så mycket!

Man blir så glad när de kommer i full fart mot en och viftar glatt på svansen!

Kan inte tänka mig att vara utan mina underbara snusmumrikar!

Lucky fortfarande det lilla busfröet!

Beauty det stora busfröet som har börjat få fart igen inne... hm parketten tar redigt med stryk just nu...

Amy våran filosof, det roliga med henne är att hon har börjar förstå att man vill att hon ska busa tillbaka när jag busar med händerna på golvet och helt underbart att se samspelet mellan henne och Emelie!

 

Ja och vad ska vi hitta på fram över... lite semester hade jag tänkt!

Hundutställningar!

Ronneby den 13 augusti!

Askersund den 14 augusti!

Bjerke i Norge den 20 augusti!

Ljungskile den 27 augusti!

Sedan tror jag allt att jag tar semester från allt vad hundutställning heter tills My Dog i Göteborg som jag verkligen gillar!

Har även börjat med nytt foder hemma till allihopa, Royal Canins Hypoallergic. För att få ordning på Beauty igen efter allt som hon har gått igenom så tänkte jag på att rensa kroppen och hoppas att hon kan äta allt igen...

Pluset är att Amy och Lucky älskar maten och har börjat att gå upp i vikt... hm så nu står det massor av mat hemma...

Ibland funderar jag på hur mycket pengar man egentligen lägger på dessa hundar och om jag ska vara ärlig vågar jag knappt att räkna på det... gjorde det med hästarna en gång och det gör jag ej om även om jag har månads budget så jag alltid vet vad som går åt per månad!

Ankie, som äger pappan till mina valpar kommer hit den 16 augusti. Ska bli så kul att träffas igen! Vi ska åka till Norge tillsammans!

Ha det riktigt gott!

Kram 

 
«augusti 2011»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Så fina ♥️♥️♥️
Tiana
Bus
Nu är de ögonlysta
Ordspråk
Valpar finns att tinga
Spel time
Grace
King charles Spaniel
Lilly

Senast kommenterade
Valpar
När man får...
Intresserad av en valp?
My dog ❤️
Sötnosar
Mat dax
My Dog 7 januari
Heffas heffaklumpar <3
Stolt fader
Välkomna...

Arkiv
2022
2021
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari