Välkommen till Lady Beauty´s kennel
Blogg
2011-04-27 02:39 | 0 kommentarer

 

http://www.rally-lydnad.se/

Kan jag varmt rekomender!

Då jag har jobbat mkt och tiden ej har räckt till utan det har varit Beauty som varit i fokus och Lucky har bara funnits där, alltid super glad och dyrkande!

I måndags fick hon följa med Emelie till brukshundsklubben i Örby, Emelie och Amy är med i en träningsgrupp där.

De tyckte att även jag och Lucky skulle gå banan... lite pinsamt tyckte jag allt då vi ej har legat i ng träning alls.. hm när de andra gick över till fortsättnings banan så gick jag och Lucky nybörjar bana.

Jag är så imponerad av denna dam.

Finns en uppgift där man ska backa ett steg och hunden ska sätta sig framför sedan backa två steg och hunden sätter sig framför och tre steg och hunden ska sätta sig framför, på två sekunder har hon fattat vad jag ville och bara gör det. Helt fantastiskt, så nu bara jag måste träna till nästa gång... Lucky var verkligen både fokuserad och otroligt lyhörd. Bara matte som ska ta sig i kragen och träna.

Odin pappan till mina båda kullar är super duktig i Holland och tränar lydnad klass 2 och 3!

Vet att även Luna tränas flitigt och är duktig på Lydnad.

Riktigt kul då detta är en ras som framför alltför ofta jämförs med en soffpotatis, pensionärshund m.m.

Detta är en ras som även passar den aktiva familjen som den lugna mys familjen, ung som gammal, den anpassar sig efter sin familj!

Ha det så gott!

Kram


2011-04-27 02:34 | 0 kommentarer

 

Håller just nu på med att försöka få iordning på en hemsida för hjärt och lugn räddning. Jag är instruktör och tycker att detta är super viktigt...

Som sagt den är under uppbyggnad och jag känner att jag har en del att fundera på men länkarna som finns där är kanon.

Vissa länkar med hur man ska gör går att skriva ut i A4 eller A3, super bra!

Välkommen in, ge mig gärna tips på vad jag ska göra bättre!

http://www.hjartolungraddning.n.nu/

Ha det så gott!

Kram


2011-04-22 04:39 | 1 kommentarer

  påsk1

Önskar vi er alla!

 

Ha en underbar helg och njut av det fina vårvädret och varandra!

Tänk på våra små vänners öron och skona dem från smällare!

Ha det så gott!

Kram

påsk


2011-04-20 03:00 | 0 kommentarer

 

Igår var Amy riktigt busig hon for runt i våran säng när Emelie satt på kanten, skulle bara busa lilla snuttran!

Lucky som ej kan hoppa upp själv stog med fötterna på sängkanten och hade gärna velat vara med...

Imorse när jag gick upp, satt Amy utanför sovrums dörren antagligen smitit från Emelies säng och hade tänkt ta våran... jag brukar ju höra henne och släppa in henne men inte i natt, sov som en stock!

Ska snart hem och sova... finns inget mysigare med en lätt snarkande Beauty bredvid... Amy sover alltid under täcket, Lucky lite både och!

Fast just nu äter Beauty för tre så nu får hon hålla sig till sitt Royal Canin light medium foder annars blir hon som ett hus. Hon älskar MAT!

 Funderar nämligen på att ta med henne till Norrköping men bara till specialen, vet redan nu att domaren på lördagen ej kommer att gilla henne, så där är det ingen ide... men tror allt att hon hade tyckt att det var kul att få komma med... och min man kör eventuellt upp Emelie efter dansen så då kan Beauty få följa med.

Får sätta mig och gå igenom allt ordentligt!

Utställningsträning i trädgården, de oranga konerna lyser med sin närvaro, campingbordet på plats och så börjar vi träna... så kul och Lucky bara snurrar runt i kopplet och letar efter kottar och älgbajs i våran trädgård... Underbart, forts följer...

Härom kvällen var vi ute och gick runt maa som vi säger en liten runda på 2 km. Jag och Emelie turades om att ha tre hundar eller en häst...Fanny stumpan måste röra på sig så att vi klarar henne i sommar oxå, håll tummarna för att hon ej får fång... just nu bantar hon för att klara det bättre, dagens hästar får alldeles för mycket bra mat enligt veterinären. Lucky verkligen gillar Fanny å vad hon skulle vilja leka med henne till min stora skräck, dessa hovar och hundar hör ej ihop, det kvittar hur snäll hästen ändå är en olycka händer alldeles för lätt!

Idag ska vi klura på en ny ridväg tror jag tar hästen på promenaden många skrattar gott när vi möter dem i skogen å är du ute med hunden säger de! Damerna 75+ blir så glada tänk när vi var små och så klappar de om Fanny, när vi möter dem i skogen!

Härligt!

Visst är det härligt att leva, synd bara att tiden går alldeles för fort!

Tur att vi har våra goa Charlisar som förgyller dagen!

Ha en härlig dag!

Kram


2011-04-18 04:56 | 0 kommentarer

 Oj var precis inne och kollade på kennelklubbens nya hemsida... såg faktiskt riktigt bra ut, ska bli spännande att se om det är lätt att hitta i den.

Här är en länk till om man vill bli medlem i Svenska kennelklubben, om man ska ställa ut på deras hundutställningar måste man vara medlem, kostar 370 kr per år och man får en tjock medlemstidning... på vissa utställningar kommer man även in billigare m.m.!

https://kennet.skk.se/anmalanSSL/anmalan_steg1.asp

Ha en go dag!

Kram

 


2011-04-18 04:15 | 0 kommentarer
Fram med knytnävarna gå en rond och få det ur världen!
Kan nog Beauty tänka ibland...
Ibland kanske man ska köra med raka puckar!
Jag ser Beauty framför mig, hon säger alltid ifrån medans de andra två lyssnar på henne och är undergivna. Det roligaste var när vi hade varit ute på en promenad och de sprang in i köket, jag hällde upp nytt vatten och Lucky drack först efter att tålmodigt stått och väntat en stund så klarade Beauty inte mer utan tog sin tass och labbade till Lucky på huvudet som chockad tittade upp och flyttade på sig så att Beauty fick dricka och när hon var färdig då fick Lucky gå fram igen... Amy väntade självklart till sist!
Det är likadant i duschen där tränger de sig fram för att få duscha och Beauty tänker störst går först! De andra två får vänta... må de tro att hon är the boss!
Varje dag händer det alltid ngt man ser hela tiden spelet dem emellan och det är berikande. Får mig många goa skratt.
Lucky bara älskar våran katt Sally, o vad glad hon blir när hon ser henne, världens pusskalas den som blir våtast och mindre glad är Sally! Stackarn...
Idag när min man kom in och väckte mig och Emelie hade varit ute med hundarna, jag hörde Lucky komma dundrande i vardagsrummet (låter som en hord med elefanter), vid sovrumsdörren två labbar upp och PANG så flyger hon in och stannar vid min huvud kudde med två tassar på sängkanten och världens lyckligaste min, o är du vaken o vad jag har längtat... det är bara det att hon inte kan hoppa upp i sängen än så jag fick lyfta upp henne och hon snodde runt och var överlycklig... då kommer även Beauty och hoppar upp, lägger sig på Martins kudde och tittar överseende på Lucky och sedan på mig... -Är hon jobbig?-Ska jag säga till henne eller? Sedan en ljup suck...
Sedan kurar de båda ihop sig på sängen och somnar!
Går inte en dag utan jag är tacksam för min härliga familj och dessa underbara hundar!
Beauty är en speciell dam, så klok, har alltid en himla massa att berätta för alla när vi är ute och går och när hon träffade veterinären efter att hon hade varit sjuk slutade hon knappt att prata... med att prata menar jag ej att skälla utan den är mer som långa meningar!
Ha det så gott!
Kram
 

2011-04-17 04:19 | 0 kommentarer

 Vill bara förvarna alla intresserade valpköpare att hålla utskick på uppfödarnas hemsidor för jag hoppas att det är valpar på G!

Härligt!

Är så viktigt att med våran lilla ras att vi hittar bra valpköpare och när jag hör om planerade kullar så låter det som spännande kombinationer! Så håll er framme!

Min kull på lilla Amy kommer att levereras i början av 2012 om allt går som det ska.

Är det en King Charles Spaniel som ni ska ha så är väntan värd allt! De är värda allt!

Kolla även med grannar eller släktingar så ni har en hundvakt vid olika tillfällen, bra att gardera sig!

En renrasig hund kostar alltid... så börja spara i tid...

Enligt rasklubbens rekomendationer ligger en Charlie på ca 15000 kr... (aldrig över det priset)men det kan vara lite olika!

Tänkte på när vi köpte Beauty så hade vi kollat tre år innan på priset och min son sparade o sparade o sparade så den dagen Beauty föddes hade han sina pengar och lite till och priset hade stigit lite men inte mkt!

Vi fick en helt underbar hund för pengarna! Värt varenda krona... Idag vaknade jag av att någon nös mig i ansiktet och kollade in i Beauty´s ögon...inte en min gjorde hon för hon visste att jag skulle sova mer... och det gjorde jag nästan hela dagen!

En hund är människans bästa vän!

Man får så mycket tillbaks och kan ge en ett bättre avstressande liv!

Härom dagen när vi var ute och gick var de så busiga och sprang i de djupa dikerna med brunt vatten och hade det super kul! Blev dusch och bad... ett tips låt schampo och balsam sitta i en stund för att de ska hinna verka ibland upp till 10 min... mina får duscha samtidigt så har de sällskap!

Ha en underbar söndag!

Kram


2011-04-17 03:49 | 0 kommentarer

 Glöm ej att avmaska din hund innan du åker till Norge.. här är en länk som hela tiden uppdateras och som ni ska ha koll på!

http://www.mattilsynet.no/

Droncit är det senaste medlet de rekomenderar och det är viktigt att man har koll annars får hunden sitta i karantän i Norge!

 

Finns även avmasknings schema som man kan skriva ut!

Svenska jordbruksverket säger bara att de har inte med det att göra utan man får leta själv och veterinärerna har inte riktigt koll!

Obs man får ej ha med sig fler än fem hundar i bilen in i Norge!!!

Efter avmaskning efter konstens alla regler så hoppas vi på en kanon sommar även för resa till Norge!

Ha det så gott!

Kram

 


2011-04-16 01:48 | 0 kommentarer

  Alltid lika kul att höra hur det går för dem små!

Får hoppas att det går att kommentera bloggen nu vet inte riktigt vad som har hänt Pernilla, men gästboken går oxå kanon!

Luna har varit på utställning i Forshaga och hon skötte sig kanon, duktig tjej. Hon hade showat och visat sin bästa sida med sitt underbara temperament! Mycket hennes duktiga matte Pernilla´s förtjänst, utan träning så är det tufft!

Just nu är även Luna i den underbara slyngel åldern då hon håller på att växa i sin kropp, likaså våran Lucky där hemma! Fast jag har sett helkropps bild på Luna på facebook och det ser kanon ut! Är mkt lik sin mamma, förstår på Elisabeth att även Bonnie liknar sin mamma mer för varje dag!

(Min mans kommentar när han sitter i soffan och tittar på Beauty, så säger han du blir allt snyggare ju äldre du blir... Vi kan aldrig få en till som du...)

Tror allt att dessa tjejer är väldigt lika varandra päls mässigt! Är så nyfiken på att få sem dem alla ihop i Norrköping, Luna, Lucky och Bonnie!!!

Sedan ser jag fram emot att kanske en dag få se Elvira i utställnings ringen... eller vad tror du Maria?!

Utställning är absolut inget krav från min sida utan bara en kul grej man gör ihop med hunden.. det är absolut inte blodigt allvar och det kan gå precis hur som helst! Sedan är det trevligt att träffa andra tokiga människor som älskar Charlisar!

Gick och vann gjorde Luna´s lill matte My med sin Dilmon, BIR och fick sitt första cert! GRATTIS!

Kan tänka mig att det firades! Härligt!

Ha det så gott!

Kram

 

 


2011-04-10 09:19 | 0 kommentarer

 

Med strålande sol i Kinna satt jag och Beauty och Lucky vid Stationskiosken och åt glass, helt underbart. Sedan  gick vi upp i byn och satte oss vid torget och solade, hm härligt!

Lucky fick gå själv på torget med mig utan Beauty som satt på en parkbämk och tittade på oss. Först gick vi i en fyrkant och Lucky vägrade att gå men efter ett par varv så släppte det, sedan fick hon även gå¨från hörn till hörn precis som man gör på en utställning och tå fint!

Jodå hon skötte sig bättre och bättre lite låg imellan åt, men det tar sig!

Hoppas snart att kennelklubben har utställningsträning snart!

Igår var Luna på utställning, spännande att höra hur det har gått för dem!

Vi kommer att åka till Norrköping nästa gång på utställning den 4 och 5 juni!

Denna helgen är Amy med i husvagnen på orienterings tävlingar i Tibro, kan tänka mig att hon myser med allas uppmärksamhet. Hon gillar verkligen alla denna lilla dam!

Nej nu måste jag ut och göra ett ryck, fixa med hästarna, greja i trädgården och gå med hundarna... Tänkte även idag gå ett par varv på torget så att folk får nogåt att titta på...

Ett tillägg Lucky hoppas på att varje människa som hon träffar är där för henne och så besviken hon blir när de ej bryr sig om henne... Alla är inte hundmänniskor!

Emelie och Amy är välkomna att börja träna rallylydnad med en grupp tjejer på brukshundsklubben i Örby, riktigt kul! Det ser vi fram emot!

Ha en riktigt go söndag!

Kram


2011-04-05 22:47 | 0 kommentarer

 Idag kände sig Lucky sig lite hängig och hon tog sig en titt i en av barnens väskor och knaprade i sig lactrase för sin laktosmage... och lite allergi tabletter för snuvan och kliet i ögonen... Medans stora syster Amy höll ett vakande öga över henne.

Ja, vad ska man säga om denna påhittiga lilla dam, hon hade öppnat dem perfekt vid varje tablett, hm!

Tur att det inte var några starka tabletter för då hade hon kanske ej fått köra bil... Skämt åsido... Lucky är en riktig busa och charmtroll, hittar allt och har alltid gjort ngt bus. Amy ser totalt oskyldig ut: - jag lovar att jag försökte stoppa henne, men hon lyssnade inte på mig!

Den enda gången hon ej kunde skylla i från sig var när hon hade röda läppar!!!

Tur att man har dem så man får sig ett gott skratt!

 

Finns inget så mysigt som när man kommer hem och möts av dessa underbara hundar!

Nu har jag börjat att leta nya ridvägar och det är karta och alla tre vovvarna med. Så i måndags var vi ute och gick i 1 1/2 i skogen. Helt underbart!

Även om stigen ej var ridbar så hade vi det trevligt och de gick bara på, missade ej att bada i bäckar, gyttjepölar eller gå i leriga traktor spår. Egentligen en helt vanlig promenad! Tro inte att dessa hundar inte kan röra sig, för de älskar det och regnar det så är det bara rätt ut! 

Nu löper de alla tre, visst är det kul så när man möter en hane där ägaren knappt kan hålla hunden pyser man snabbt iväg... först var det Beauty sedan Lucky och sist Amy så nu är det 7 månader till nästa löp!

Då hoppas jag på att Amy tar sig och vi får valpar... för det dära med att skaffa valpar kostar lite man ska alltid ha en buffert på 20-25000 för alla kostnader. Tänk om man skulle behöva göra ett kejsar snitt på lördagen när försäkringsbolaget ej har öppet, då får du betala ur egen ficka till veterinären på ca fjorton tusen kr. Jag skulle aldrig kunna säg till Amy att du får vänta till på måndag om ngt skulle hända...

Förra året tog ju Beauty priset först Hollandsresan sedan persikan som bara kostade 14000 kr.

Det kostar att ha djur även om det är en korsning eller renrasig hund! Försäkring, mat, veterinärkostnader, nöjen tillsammans med din hund som kurser, utställningar och mys pys!

Jag tror på att vara öppen om sådant så att vi kan lära oss av varandras erfarenheter.

Eller vad tror ni?

Ha det så himla gott och tänk på att ofta skriver jag lite med ironi så ingen får ta illa upp!

Kram

Längtar faktiskt hem till de mina varje natt och det somger ett plus i kanten är att när jag kommit hem sover de hela dagen med mig!

 

 
«april 2011»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Så fina ♥️♥️♥️
Tiana
Bus
Nu är de ögonlysta
Ordspråk
Valpar finns att tinga
Spel time
Grace
King charles Spaniel
Lilly

Senast kommenterade
Valpar
När man får...
Intresserad av en valp?
My dog ❤️
Sötnosar
Mat dax
My Dog 7 januari
Heffas heffaklumpar <3
Stolt fader
Välkomna...

Arkiv
2022
2021
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari