Välkommen till Lady Beauty´s kennel
Blogg
Askersund 14 augusti
2011-08-14 15:33

 

Sicken helg... först i Ronneby igår och nu till Askersund... Många timmar och mil med bilen...

Då jag hade hört mkt gott om Karl-Erik Johansson så såg jag fram emot att träffa honom... Han kan rasen och deras egenheter, hur de utvecklas m.m. så det kändes så pirrigt att åka dit...

Det roligaste var att Marita, Gullvivans kennel kom fram och pratade och kom som en räddande ängel, då jag var ensam och tog hon hand om en av hundarna när jag var inne i ringen. Super Tack! Värt så mkt!

Sedan mycket trevligt att prata en stund och få tips och råd och höra vad andra tycker om mina hundar och om andra gamla Charlisar! Så kul!

Men när det blev våran tur så klev domar aspiranten Karin in oxå i ringen... Spännande.

Lucky skötte sig kanon, som sagt tänderna är ju ej hennes specialite.. men hon blir bättre och bättre. Sedan var det avsaknande av päls... Fick bara exc... :)

När det var Amy´s tur så var jag pirrig... på bordet så kutade hon konstigt med ryggen som jag ej aldrig har sett förut... men det är lite speciellt när det är en till som ska titta på...

Rörde sig fint i ringen och stog fint på backen.

Domaren och aspiranten gillade hennes sätt och rörelser m.m. Livlig och glad står det på dem båda!

Men avsaknade av päls... och kutningen på ryggen gjorde att hon bara fick exc... Hm så synd att min dotter valde att spara en Ruby som alltid har sämre päls tillväxt de första åren och som brukar komma sig fint när de blir veteraner. Som Marita sa jag skulle inte skaffa en ruby då de har så lite päls... :)

Besviken blev jag allt, då jag hade hoppats på ett cert men men man kan inte få allt. Samtidigt som jag sett fram emot kritiken från en kunnig Charlie domare.

 Har sett en tendens bland domare att de som ej kan rasen skriver samma början på varje kritik lapp och bara vågar dömma fram redan champions... för då har ju ng annan redan gjort valet! Därför är det kul att komma till ng som vet hur våran ras är.

 Anette igår som verkligen mätte och kollade allt och fick en kanon kritik, båda två. Så nöjd var jag... Härligt!

Sedan har Lucky ingen päls alls just nu men man kan nog säga att Amy aldrig har haft så mkt som nu! :) Så lite kul är det allt!

Man får ta allt med en nypa salt, det är iallafall underbara hundar som jag har som älskar alla människor och är positiva och goa, rör sig friskt och sunt... Det är ju tur att det är dem man får med sig hem igen...

Ska fortsätta att avla på den linjen... och det bästa vore om man kunde göra än ändring i anmälan då de alltid fäller sin päls inför utställningssäsongen då de ofta löper på våren och mina tikar löper alltid sent sitt första löp... och det tar lååååång tid innan den växer ut igen!

Men de flesta domare brukar ha full förståelse för de unga tikarna och unghundarnas avsaknad av päls, typiskt våra Charlisar... de är ju sena med det mesta är ju inte färdig växta förrän vid 4 års ålder... så egentligen ska man hålla dem hemma tills dess.. Har en stark funderare på det.. skämt åsido då skulle man ju inte träffa alla andra goa Charlie fantaster...!

Nu tar vi nya tag och laddar inför Norge till helgen... på Bjerke...

Ankie från Holland kommer hit på tisdags kvällen, ska bli så kul att träffa henne igen! Så ska vi åka tillsammans på utställning!

Ha det riktigt gott!

Kram Veronica och naken Charlisarna Amy och Lucky


2 kommentarer
Namn: Pernilla
Tidpunkt: 2011-08-17 01:29
Halloj
Visst vore det toppen om domarna läst på och kunde döma en charlie efter sin ålder..Man ska inte behöva vänta tills dom är 4år innan de gör debut i utställnings ringarna!! Så tråkigt när man får kritiken "Jätte fin och kommer att bli en kanon vacker tik..... om några år!!!" Suck .Visst är det toppen med fin kritik men man vill ju ha en bedömning om dom är kanon för sin ålder.En del domare gör det men långt ifrån alla Efter Eskilstuna ska jag bara ställa Luna i en inoff utställning i sept.Och det är bara för att Myy ska ställa ottilia och att utställningen är i stan Sen får både Dilmon och Luna "vila"fram till Dec och Stockholm..Får hoppas Lunas päls hinner ta sig ordentligt Får bli mkt fisk och omega 3 framöver..Har ju en löpning snart i antågande oxå såklart Väntar på domarlistorna över My Dog..Är det bra domare så blir det båda dagarna vi ställer ut men vi kommer att vara där båda dagarna hur som helst Ska bli kul!! STORT lycka till i Norge nu!! Det kommer säkert att gå bra med godingarna Lycky och Amy Ha de så gott! Kramar /Pernilla och Luna

Namn: Lady Beauty´s Veronica
Tidpunkt: 2011-08-26 04:35
javisst hade det varit det... de växer så otroligt länge och kroppen behöver få den tiden... Nej det är lång tid att vänta, för det är kul att ställa hund! Ser fram emot Stockholm för eran del... Håller tummarna att det går bra på den lilla utställningen som ni ska på i september... Jag såg att domarlistan övr My dog har kommit men jag kom ej med den datorn och jag är så nyfiken... får kolla när jag kommer hem! Ser fram emot att ni kommer ner... som sagt det finns ett rum om ni vill låna säg bara till... Jag har sett att jag är lång ledig när det är My dog, jippie! Ha det så gott! Kram Veronica och vovvarn
Namn:  
Hemsida:  
Kommentar:  
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

Skriv av koden:  
 
«augusti 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Bus
Skillnad
Lilly
Grejat
Fritsla
Sötnötter
Galloway
Galloway
två
Tre huliganer

Senast kommenterade
När man får...
Intresserad av en valp?
My dog ❤️
Sötnosar
Mat dax
My Dog 7 januari
Heffas heffaklumpar <3
Stolt fader
Välkomna...
Heffa...

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011