Välkommen till Lady Beauty´s kennel
Blogg
Navelbråcks operation
2011-08-31 01:03

 

Oj vilken dag det var i måndags, som tur var åkte min mor med för att visa vägen till veterinären en mkt skicklig kirurg!

De tog emot henne med öppna armar och veterinären undersökte henne och konstaterade att det var ett rejält navelbråck, typ som en stor pingis boll fast full med fett..

Veterinären hade ingen förståelse för domarna som har dragit i den utan konstaterade bara att det har gjort ont på henne när de har varit där och grejade och tyckte det var mkt bra att vi skulle ta bort den och vips så hade hon fått sprutan och hon började bli slö och kvar stog jag. Förvånad över att jag fortfarande fick vara med ofta tar de hunden och bär iväg den innan, men jag kliade henne och pratade med henne. Så förde vet. in slangen i munnen och de rakade buken så var hon färdig för operation.

Sedan bar de in henne till operationen och min mor sa att det var dax för fika... jahapp bara att följa med.

Under fikat vandrade tankarna hela tiden till Amy och som jag sa till min mor om hon hade gått bort så skulle de väl hört av sig nu... en stor oror när de opererar och söver en trubbnos, för alla vet. gillar ej trubbnosar. Jag skulle aldrig lämna dem till en av vet. i Kinna som ej gillar trubbnosar för de tycker att de ej är sunda hundar utan tycker att jag ska korsa dem med friskare raser...

Men nu var Amy i en trubbnos älskande veterinärs händer så det kändes tryggt!

Att man kan bli så orolig som matte...

Efter nästa 3 timmar åkte vi tillbaka och fick träffa en groggy Amy.

Hon hade fått manikyr, rensat öronen och den lilla tandsten som hon hade var borta... Sköterskan som hade övervakat henne hade fixat och donat med henne och det kändes toppen. Då visste man att hon ej hade varit ensam. När jag ändå sitter där kan jag lika väl pyssla om dem... Härligt inställning!

Operationen hade gått bra och jag förstog på veterinären att den hade varit rätt avancerad, då navelbråcket var stort och låg bredvid naveln, dubbelt navelbråck...

Passade även på att fråga när det var okej att para henne, om två månader sa sköterska så det blir spännande att se när hon kommer att löpa!

Inga hopp eller tjur rusningar nu utan bara ta det lugnt och fint!

Nu ska hon äta smärtlindrande tabletter och antibiotika!

Glädjen var stor när vi fick ta med henne hem igen!

Hon fick sova i mammas knä i bilen så vi hade koll på henne och väl hemma sov jag och hon bort hela eftermiddagen, så mysigt!

På kvällen såg jag på henne att hon hade ont då hon gick efter mig hela tiden och hon riktigt rynkade pannan och ögonen blev små, så efter en halv tablett och en halv timma senare så var hon piggare igen...

Man kan inte påstå att hon tar tabletterna med glädje, men hon tittar på mig som måste jag...

Mkt sömn och vila är det för hennes del och mycke mycke gos. Lucky skulle direkt kolla vad hon hade gjort, hittade såret direkt men Beauty bara tittade på henne! Det lustiga är att Amy visar inget intresse över att slicka i såret eller ngt, märkligt! Det var likadant med Beauty´sår, Beauty brydde sig inte om det heller!

Sicka hundar!

Älskar dem!

Måste bara tillägga att det är inte gratis att ha hund, varken känslomässigt eller pengamässigt.

En hund buffert för oförutsedda utgifter på minst 10 tusen lappar är kanon att ha även om man har hunden försäkrad, allt går ej på försäkringen...

Sedan ska vi inte tala om valpbufferten som ska gå till valpavgifter, resa och ev kejsarsnitt på helg eller natt då försäkringsbolaget har stängt, räkna alltid med ca 14000 kr för bara kejsarsnittet!

Oj, oj....

Men det är en fritids syssla och de kostar ju alltid pengar!

Men det tuffaste tycker jag är på det känslomässiga planet...

Jag säger bara det att jag fick vara med när hon sövdes och allt det var fantastiskt, Tack!

Nu håller vi tummarna att det läker som det ska och att vi har en pigg och busig Amy hemma!

Många kramar från oss och tack för erat stöd och för att ni tänker på oss!

 

 

 

 


Namn:  
Hemsida:  
Kommentar:  
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

Skriv av koden:  
 
«april 2021»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Paret i Halmstad
Bus
Skillnad
Lilly
Grejat
Fritsla
Sötnötter
Galloway
Galloway
två

Senast kommenterade
När man får...
Intresserad av en valp?
My dog ❤️
Sötnosar
Mat dax
My Dog 7 januari
Heffas heffaklumpar <3
Stolt fader
Välkomna...
Heffa...

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011