Välkommen till Lady Beauty´s kennel
Blogg
Jösses amalia!
2011-05-09 15:44

 Oj...

Har varit en tuff dag!

Jobbat natten, var o klippte mig ser ut som en risen tott, herre jösses! Inte kul, gick sedan ut en kort promenad innan jag skulle sova, trodde jag.

När jag gick där så tänkte jag inte bra med sandaler i skogen tänk om... rassel, illtjut en stor lång orm ringlade förbi oss ca 50 cm bort!! Hundarna drog jag upp i luften och jag tjöt längeeeee!

Denna korta promenaden blev lång då jag ej klarade av att gå samma väg tillbaka.

Tänk på att ha Betapred hemma för ormbett!!!

Finns färdiga kit att köpa hos veterinären!

Värt varenda krona, själv har jag massor med betapred!

Ha en go dag bland alla ormar!!!

Kramis!


2 kommentarer
Namn: Pernilla
Tidpunkt: 2011-05-09 23:08
Oj Oj!!!! Vilken dag du hade då!!! Ormar är INTE nice Otäcka saker...Tur ni inte hade närkontakt Det är väll det värsta med sommaren,ormar och fästingar!! Har oxå alltid betapred i fickan när jag är i skogen med hundarna. Hörde förra sommaren att det skulle vara farligt att ge hundar betapred ??? Att det kunde förvärra åkomman av ormbett?? Vet inte vad jag ska tro,men psykologiskt känns det ju bättre att ge ngn ting än ingenting alls innan man hastar till veterinären.. Men vi får hålla tummarna för att vi klarar sommaren utan ormbett De där fästingarna vet jag inte hur man ska få bort Vad ska man ge hundarna egentligen,man får många råd och tips men det ngn tycker är bra tycker ngn annan är urdåligt..Frontline har jag iallafall ALDRIG mer på någon hund!! Dilmon blev alldeles konstig efter ngn timma efter att jag applicerat det..Trött slö morrig och flåsig,man fick ingen kontakt med honom så det tvättade jag bort illa kvickt.. Och att hålla på att spraya med olika preparat innan promenad funkar ju inte heller efter som dom är ute nästan hela tiden under sommaren Ja ja..Man får väll testa sig fram..Ha det så gott nu och hoppas du får ordning på håret Kramar från värmland
Namn: Veronica "Lady Beauty´s"
Tidpunkt: 2011-05-12 01:41
Ja det var en dag som hette duga... usch ryser fortfarande... Betapred har jag ej hört ska vara skadligt för hundar, man tar två tabletter per kg... Jag väljer nog att ge det istället för att de ska dö då jag har en bit till Göteborg till blåstjärnas jour. Ibland vet man ej vad man ska tro på men min veterinär rekomenderar det så då kör jag på det... Har man en liten hund ska man bära den hem. Sedan finns det ju hundar som kan reagera på vissa ämnen, som Amy och sin spruta och det finns även i släkten de som har fått en reaktion på kortison och det har satt sig på andning så illa att man har fått avliva hunden, innan den kvävdes.

Fästingar är ett kapitel för sig, jag anväder ej frontline eller ngt sådant ämne,ingen av mina hundar har reagerat som stackars Dilmon, men min mor har haft en engelsk bulldog som blev kanon dålig så hon fick bada honom illa kvickt efter det vill jag ej hälla sådant på min hund! Hr inget på hästarna heller! Nu när det är fästing säsong och ormar så går jag mkt på elljusspåret oh grusvägar för att undvika det höga gräset med alla fästingar i. Annars funderar jag på det medlet som man häller över maten, Fixodida... Det verkar lite spännande. Peppar peppar än har mina j haft en massa fästingar, pälsen är fin och de får vetegroddsolja på maten, en del säger att B-vitamin kan hjälpa mot fästingar. Efter sommaren vet jag mer! Beauty fick alltid massor med fästingar när hon var liten mitt i pannan!!!
Ha det riktigt gott så ses vi i Norrköping!
Kram Veronica

Namn:  
Hemsida:  
Kommentar:  
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

Skriv av koden:  
 
«augusti 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Bus
Skillnad
Lilly
Grejat
Fritsla
Sötnötter
Galloway
Galloway
två
Tre huliganer

Senast kommenterade
När man får...
Intresserad av en valp?
My dog ❤️
Sötnosar
Mat dax
My Dog 7 januari
Heffas heffaklumpar <3
Stolt fader
Välkomna...
Heffa...

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011