Välkommen till Lady Beauty´s kennel
Blogg
2011-08-14 15:33 | 2 kommentarer

 

Sicken helg... först i Ronneby igår och nu till Askersund... Många timmar och mil med bilen...

Då jag hade hört mkt gott om Karl-Erik Johansson så såg jag fram emot att träffa honom... Han kan rasen och deras egenheter, hur de utvecklas m.m. så det kändes så pirrigt att åka dit...

Det roligaste var att Marita, Gullvivans kennel kom fram och pratade och kom som en räddande ängel, då jag var ensam och tog hon hand om en av hundarna när jag var inne i ringen. Super Tack! Värt så mkt!

Sedan mycket trevligt att prata en stund och få tips och råd och höra vad andra tycker om mina hundar och om andra gamla Charlisar! Så kul!

Men när det blev våran tur så klev domar aspiranten Karin in oxå i ringen... Spännande.

Lucky skötte sig kanon, som sagt tänderna är ju ej hennes specialite.. men hon blir bättre och bättre. Sedan var det avsaknande av päls... Fick bara exc... :)

När det var Amy´s tur så var jag pirrig... på bordet så kutade hon konstigt med ryggen som jag ej aldrig har sett förut... men det är lite speciellt när det är en till som ska titta på...

Rörde sig fint i ringen och stog fint på backen.

Domaren och aspiranten gillade hennes sätt och rörelser m.m. Livlig och glad står det på dem båda!

Men avsaknade av päls... och kutningen på ryggen gjorde att hon bara fick exc... Hm så synd att min dotter valde att spara en Ruby som alltid har sämre päls tillväxt de första åren och som brukar komma sig fint när de blir veteraner. Som Marita sa jag skulle inte skaffa en ruby då de har så lite päls... :)

Besviken blev jag allt, då jag hade hoppats på ett cert men men man kan inte få allt. Samtidigt som jag sett fram emot kritiken från en kunnig Charlie domare.

 Har sett en tendens bland domare att de som ej kan rasen skriver samma början på varje kritik lapp och bara vågar dömma fram redan champions... för då har ju ng annan redan gjort valet! Därför är det kul att komma till ng som vet hur våran ras är.

 Anette igår som verkligen mätte och kollade allt och fick en kanon kritik, båda två. Så nöjd var jag... Härligt!

Sedan har Lucky ingen päls alls just nu men man kan nog säga att Amy aldrig har haft så mkt som nu! :) Så lite kul är det allt!

Man får ta allt med en nypa salt, det är iallafall underbara hundar som jag har som älskar alla människor och är positiva och goa, rör sig friskt och sunt... Det är ju tur att det är dem man får med sig hem igen...

Ska fortsätta att avla på den linjen... och det bästa vore om man kunde göra än ändring i anmälan då de alltid fäller sin päls inför utställningssäsongen då de ofta löper på våren och mina tikar löper alltid sent sitt första löp... och det tar lååååång tid innan den växer ut igen!

Men de flesta domare brukar ha full förståelse för de unga tikarna och unghundarnas avsaknad av päls, typiskt våra Charlisar... de är ju sena med det mesta är ju inte färdig växta förrän vid 4 års ålder... så egentligen ska man hålla dem hemma tills dess.. Har en stark funderare på det.. skämt åsido då skulle man ju inte träffa alla andra goa Charlie fantaster...!

Nu tar vi nya tag och laddar inför Norge till helgen... på Bjerke...

Ankie från Holland kommer hit på tisdags kvällen, ska bli så kul att träffa henne igen! Så ska vi åka tillsammans på utställning!

Ha det riktigt gott!

Kram Veronica och naken Charlisarna Amy och Lucky


2011-08-14 15:30 | 2 kommentarer

 

Mandus dotter ska heta IDA!!!!

Så fint!

I stamtavlan... Bedecans Happy Queen!

Ska bli så spännande att se denna dam...

Träffade Nellie i Ronneby och fick höra om denna härliga framåt tjej... Så nyfiken man blir när hon berättar om IDA!!

Kram

 


2011-08-14 15:23 | 4 kommentarer

 

 

En härlig dag...

Gav mig iväg tidigt på morgonen och hade ca 26 mil att köra, bara 4 timmars resa... Underbart vackert på morgonkvisten var det med fin väg och många sjöar, stark morgonsol... Mysig bilfärd som gick snabbt neråt Ronneby på 3 timmar, hm lite snabbare än eniro!

Väl där så fick jag se en vacker park!

Alltid trevligt att träffa andra Charlie fantaster...

Domaren var kanon kan varmt rekomendera henne till andra: Anette Bystrup från Danmark...

Lucky exc... ville inte visa sina tänder.. hm känns det igen!? :) Annars hade hon gärna velat ge henne CK!

Amy fick sitt första cert och fick reserv cacib! Domaren gillade henne mycket, det enda är att hon behöver grovna lite till men kanon för sin ålder! Så glad jag blev! Kändes så gott!

Alltså det var en kanon dag!

 

Ha det så gott!

Kram

 

 
«augusti 2011»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Bus
Skillnad
Lilly
Grejat
Fritsla
Sötnötter
Galloway
Galloway
två
Tre huliganer

Senast kommenterade
När man får...
Intresserad av en valp?
My dog ❤️
Sötnosar
Mat dax
My Dog 7 januari
Heffas heffaklumpar <3
Stolt fader
Välkomna...
Heffa...

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari